Times of Suriname

Belfort: “Ik vrees dat deze regering straks door het volk zal worden afgewezen”

-

PARAMARIBO – DNA-lid Edward Belfort (ABOP) waarschuwt president Chandrikap­ersad Santokhi, omdat hij signalen heeft opgevangen die kunnen leiden tot de val van het staatshoof­d. Hij merkt op dat het volk na drie maanden van het gevoerde beleid van de regering niet tevreden is, maar verder achteruitg­egaan is. “Ik vrees dat deze regering straks door het volk zal worden afgewezen.”

Belfort zegt dat Santokhi voor de verkiezing­en een pasklaar antwoord had voor het redden van Suriname. Santokhi vroeg het volk om te stemmen op zijn partij en die een kans te geven zodat hij een prachtig Suriname kon teruggeven. Volgens Belfort merkt hij helaas niets op dat er verlichtin­g komt voor het volk. Hij geeft aan dat de koers en de brandstofp­rijs zijn gestegen. Hij zegt dat de USD niet meer te verkrijgen is voor 14, maar voor 17.

Van hem krijgt deze regering geen voldoende voor haar beleid van drie maanden. “Ik merk dat niets is veranderd. Het volk is achteruitg­egaan. Alles hangt af van de brandstofp­rijs. Aan het eind van de maand kan bovendien niemand aan cash geld komen. Er zijn lange rijen bij de banken om aan je eigen geld te komen.” Belfort vraagt zich af of er voldoende SRD beschikbaa­r is. Volgens hem is de klaagzang van wat de vorige regering heeft achtergela­ten al voldoende geweest. Hij vindt dat de regering het schip moet keren in de richting van welvaart. Hij ziet dat echter nog niet gebeuren.

“Het volk wordt verder uitgeknepe­n. Ik vrees dat het volk deze regering zal wegjagen. Die geluiden vang ik op. In de winkel zijn alle prijzen veranderd. Het leven is duurder geworden en er is geen teken dat het beter zal worden de komende tijd.” Belfort geeft aan dat hij zwaar aan de weg getimmerd heeft in en buiten het parlement om de regering-Bouterse weg te krijgen. Hij wil niet dat Santokhi faalt en roept hem op alsnog het beleid te wijzigen voor welvaart. Dat de first lady diverse benoeminge­n krijgt, gaat volgens Belfort te ver. “Is Santokhi blind geworden door de liefde. Ziet hij niet dat hij zijn eigen graf aan het delven is.” Het is volgens hem de eerste first lady die binnen drie maanden negatief bejegend wordt. Hij merkt verder op dat de president begeleid wordt door twee tot drie motorfiets­en en vijf tot zeven wagens. Een van de keren telde Belfort zelfs negen wagens. “Laat hij niet abnormaal doen. Hij wil vijf jaar zitten, maar het kan ingekort worden door het volk. Als het volk niet meer kan, gaat het op straat. Ik wil dat niet hebben”, aldus Belfort. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname