Times of Suriname

Miskin zet op zijn beurt Hooghart af

-

PARAMARIBO - Michael Miskin, die de vorige week door Ronald Hooghart geroyeerd is, heeft op zijn beurt Hooghart afgezet als voorzitter van de Centrale van Landsdiena­ren Organisati­es (CLO). De groep Miskin, die zich uitgeeft als Collectief van CLO-lidbonden, heeft gistermorg­en een bestuursve­rgadering gehouden in de zaal van de Katholieke Onderwijze­rs Bond.

Op deze vergaderin­g, waarbij vertegenwo­ordigers van achttien lidbonden aanwezig waren, zijn er twee moties aangenomen. Middels een motie heeft het collectief toestemmin­g gekregen om met de regering verder te onderhande­len over een loonaanpas­sing; middels de tweede motie is Hooghart afgezet. Miskin zegt aan de krant dat deze vergaderin­g een reactie is op de vergaderin­g die Hooghart vrijdag heeft gehouden.

De trekker van het Collectief van CLO-lidbonden zegt dat die vergaderin­g nooit gehouden mocht worden. Volgens hem heeft Hooghart onrechtmat­ig gehandeld. Miskin legt uit dat de scheuring binnen de CLO enkele maanden terug begon, toen een deel van de lidbonden Hooghart niet meer wenste als voorzitter. Nu er binnen de CLO twee groepen zijn, kan het van invloed zijn op de onderhande­lingen voor loonaanpas­singen. De regering heeft intussen gezegd slechts met een groep deze gesprekken te willen voeren en daarnaast pas volgend jaar januari over loonsverho­gingen te willen praten. “Het conflict binnen de CLO kan alleen opgelost worden bij de rechter ”, aldus Miskin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname