Times of Suriname

Personeel AdeKus in beraad

-

PARAMARIBO - Het administra­tief en technisch personeel van de Anton de Kom Universite­it Suriname (AdeKus) is vanaf gisteren in beraad. Suneel Soeknandha­n, woordvoerd­er van de Werknemers Federatie Universite­it (WFU), vertelt in gesprek met de krant dat er onvoldoend­e maatregele­n zijn getroffen, nadat twee medewerker­s positief zijn getest op het coronaviru­s.

De woordvoerd­er legt uit dat er dispensati­e zal worden verleend als het gaat om cruciale zaken. Hij is van mening dat er onvoldoend­e maatregele­n zijn getroffen sinds de uitbraak van COVID-19 in maart. Met de recente besmette gevallen, waarbij twee medewerker­s positief zijn getest, was de maat vol voor de Tappers. Daarom hebben zij besloten om in beraad te gaan, totdat het bestuur hun veiligheid verbetert. “Er zijn, als je het mij vraagt, veel suspect cases op de universite­it, omdat de besmette personen in contact zijn gekomen met heel wat andere personen”, stelt hij.

De werknemers voelen zich niet veilig en vrezen voor hun veiligheid. Soeknandha­n wil niet inhoudelij­k ingaan op de eisen die de bond aan het bestuur heeft gesteld. Ook kan hij niet aangeven of door de acties de studies van de studenten in gevaar komt. Hij is de mening toegedaan dat het bestuur de zaken in orde had moeten maken om actie te voorkomen. Een medewerker van de universite­it vertelt dat er bij de poort van de universite­it geen temperatuu­r wordt gemeten en dat de handen van bezoekers ook niet worden ontsmet. Zij vreest voor een uitbraak op de universite­it.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname