Times of Suriname

8015 nieuwe coronabesm­ettingen, voor het eerst in 5 dagen een daling

-

ROTTERDAM - Het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM) meldt dat tussen zondag- en maandagoch­tend bij 8015 mensen het coronaviru­s is vastgestel­d. Dat is de eerste keer in vijf dagen dat het aantal besmetting­en lager is dan de dag ervoor. Zondag telde het RIVM nog 8184 positieve tests in het voorgaande etmaal. Dat getal hebben de onderzoeke­rs nu bijgesteld naar 8177.

Het aantal door COVID -19 veroorzaak­te sterfgeval­len nam het afgelopen etmaal met 17 toe. Dat betekent niet dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeve­n aan het RIVM. Zondag meldden de onderzoeke­rs dat 15 mensen recentelij­k waren overleden aan het coronaviru­s.

In de afgelopen zeven dagen nam het aantal positieve tests toe met ongeveer 55.000. Dat is ruim een verdubbeli­ng ten opzichte van twee weken eerder.

In de veiligheid­sregio Rotterdam-Rijnmond nam het aantal besmetting­en het afgelopen etmaal het meest toe, met 982. In 543 gevallen ging het om inwoners van Rotterdam. In de provincie Utrecht nam het aantal positieve tests toe met 873 en in

Amsterdam-Amstelland

654.

Sinds het begin van de uitbraak in het voorjaar heeft het RIVM van 236.000 mensen vastgestel­d dat ze het coronaviru­s hebben. De grens van 250.000 besmetting­en wordt halverwege deze week bereikt als het aantal besmetting­en met hetzelfde tempo toeneemt als de afgelopen dagen. Het instituut weet van bijna 6800 mensen zeker dat ze zijn overleden aan COVID-19. Het werkelijke aantal sterfgeval­len ligt waarschijn­lijk hoger. Niet iedereen die is overleden aan het coronaviru­s, is daar ook op getest.

(De Telegraaf)

met

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname