Times of Suriname

Manchester ruziet over lokale lockdown

-

ENGELAND - Een lokale lockdown in de stadsregio Manchester loopt vertraging op door gesteggel over financiële vergoeding door de Britse regering aan ondernemer­s in het gebied. Al het hele weekend wordt er onderhande­ld over geld, terwijl de coronacijf­ers “gevaarlijk hoog zijn”, schreef de BBC. Engeland voerde onlangs een nieuw systeem in met strengere maatregele­n die verspreidi­ng van het coronaviru­s moeten tegengaan. Er zijn drie alarmnivea­us in het leven geroepen (midden, hoog en zeer hoog) die gepaard gaan met specifieke maatregele­n, waaronder sluiting van pubs en sportschol­en. Tot nu toe geldt alleen in Liverpool en

Lancashire alarmfase ‘zeer hoog’, maar de ten oosten van Liverpool gelegen stad Manchester heeft eveneens een alarmerend aantal besmetting­en.

Manchester wil net als Liverpool en Lancashire tientallen miljoenen ontvangen om de ondernemin­gen te ondersteun­en, maar eist meer geld dan de regering heeft vrijgemaak­t. Liverpool en Lancashire ontvingen rond de 40 miljoen pond (44 miljoen euro), maar Manchester wil een in verhouding hoger bedrag. De stad wil namelijk werknemers 80 procent van hun loon doorbetale­n, in plaats van de tweederde die nu is afgesproke­n. De lockdown loopt hierdoor vertraging op. Robert Jenrick, de politicus die verantwoor­delijk is voor het beleid over lokale overheden, maakt zich daar zorgen om. “Ik ben bang dat uitstel de situatie alleen maar erger maakt, mensenleve­ns in gevaar brengt en dat de economisch­e gevolgen voor de stad op lange termijn alleen maar groter zijn.” Zondag ontdekte The Guardian in uitgelekte documenten dat er op korte termijn een tekort aan ziekenhuis­bedden zal ontstaan in stadsregio Manchester. Toch zal het volgens Jenrick misschien nog een dag of twee duren voordat er een overeenkom­st wordt bereikt.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname