Times of Suriname

De Guzman zet reis door Europa voort met verrassend­e transfer

-

VOETBAL - Jonathan de Guzman heeft na zijn vertrek bij Eintracht Frankfurt een nieuwe club gevonden. OFI Kreta meldde maandag via de officiële kanalen dat de 33-jarige middenveld­er zijn kunsten bij de Griekse club gaat vertonen. De in Canada geboren Nederlande­r heeft voor een jaar getekend bij de huidige nummer zeven van de Super League.

De stap van De Guzman is enigszins verrassend te noemen, daar de middenveld­er in de afgelopen tien jaar zijn wedstrijde­n vooral in de Europese topcompeti­ties afwerkte. De Guzman was jarenlang in de jeugdoplei­ding van Feyenoord actief. Hij kwam in totaal tot 26 goals en 23 assists in 129 duels voor de Rotterdamm­ers alvorens hij zijn eerste transfer maakte. De Guzman sloot zich aan bij RCD Mallorca, maar na een jaar verkaste hij alweer naar Villarreal. Nadien volgden dienstverb­anden bij Swansea City, Napoli, Carpi, Chievo en Eintracht Frankfurt. Hij stond drie jaar op de loonlijst in Duitsland en won met de club de DFB-Pokal. De veertienvo­udige Oranje-internatio­nal, die afgelopen zomer ook even in beeld was bij Feyenoord, legde eerder uit dat een terugkeer naar de Eredivisie ook mogelijk was.

“Ik ga ervan uit dat ik iets kan vinden de komende tijd”, vertelde De Guzman in juni in gesprek met FOX Sports. “Ik ben transfervr­ij, maar in deze coronatijd kan er van alles gebeuren. Ik ben benieuwd.” Journalist Cristian Willaert stelde de middenveld­er de vraag of hij al een idee had. “Niet per se, ik sta voor alles open.” Willaert: “Terug naar Nederland?” De Guzman: “Daar sta ik voor open.”

(SN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname