Times of Suriname

Jonge spelers Feyenoord kunnen niet samen trainen “Rare situatie”

-

VOETBAL - De spelers van Feyenoord Onder-21 kunnen voorlopig niet als team trainingen afwerken. De ploeg doet mee aan een nieuwe competitie en moet enkele keren promoveren om in de Keuken Kampioen Divisie te acteren, maar door de coronamaat­regelen van de overheid kunnen de jonge spelers van Feyenoord niet meer gezamenlij­k trainen. Frank Arnesen spreekt van een rare situatie.

“Vrijdag is er overleg geweest met Nico-Jan Hoogma, technisch directeur bij de KNVB. We hebben verzocht of we volledig afgezonder­d van anderen, op een complex dat verder hermetisch is afgesloten, mochten trainen. Want het is een rare situatie”, zei de technisch directeur van Feyenoord maandag in gesprek met De Telegraaf.

“De topclubs Ajax, PSV en AZ kunnen wel alles doen met hun talenten, wij dus niet.

We hebben te maken met fullprofs. Ik heb gevraagd of het niet mogelijk is om als profession­als te kunnen trainen”, aldus de Deen, die echter laat weten dat er geen uitzonderi­ng mogelijk was. “Het is niet eens de KNVB die het verbiedt. De bond heeft het namelijk voorgelegd bij de GGD, maar die stelt dat er geen uitzonderi­ngen kunnen worden gemaakt.”

Het elftal van Onder-21 had al veel tegenslag, omdat men tien dagen in quarantain­e moest vanwege enkele positieve testen. “In de competitie van het team zitten in totaal acht ploegen”, legt Arnesen uit. “Sommigen hebben al zes wedstrijde­n gespeeld en Feyenoord Onder-21 pas drie! Het is een absurde situatie. In januari komt een kampioensp­oule, maar zo kan het team van Feyenoord niet eens de wedstrijde­n meer inhalen. We liggen een maand stil nu.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname