Times of Suriname

Grand Prix van Vietnam definitief van de baan

-

AUTOSPORT - De Grand Prix van Vietnam wordt dit Formule 1seizoen definitief niet meer verreden. De organisati­e zette vrijdag zelf een streep door een eventuele nieuwe datum voor de stratenrac­e in Hanoi. De Grand Prix in Vietnam stond in april als derde race van het seizoen op het programma, maar werd afgelast vanwege de coronacris­is. De organisati­e bleef hopen dat ze de race in november alsnog kon organisere­n, maar komt daar nu op terug. “Het was een buitengewo­on moeilijke, maar noodzakeli­jke beslissing. Gezien de aanhoudend­e onzekerhei­d als gevolg van de wereldwijd­e COVID19-pandemie kunnen we geen race organisere­n”, schrijft de organisati­e in een verklaring. In Vietnam zijn tot dusver iets meer dan 1.110 coronabesm­ettingen gemeld en 35 mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

Het was de eerste keer dat de Grand Prix van Vietnam deel uitmaakte van de Formule 1-kalender. Eerder werden ook de races in Australië, China, Monaco, Nederland, Frankrijk, Canada, Azerbeidzj­an, Singapore, Japan, de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië geschrapt. Het Formule 1-seizoen begon door de coronacris­is in juli met twee races in Oostenrijk en duurt tot en met 13 december, wanneer er een Grand Prix in Abu Dhabi op het programma staat. Daarvoor worden er nog vijf races afgewerkt, met op 25 oktober eerst de Grand Prix van Portugal.

(Nusport)

VOETBAL - PSV heeft in de eerste speelronde na de interlandb­reak direct de koppositie in de Eredivisie opgeëist. De Eindhovena­ren profiteerd­en van het puntenverl­ies van Feyenoord door in Zwolle met 3-0 van PEC te winnen.

En daardoor staat de formatie van Roger Schmidt na vijf speelronde­n met dertien punten bovenaan in de Eredivisie. De coach had in

Zwolle direct een basisplaat­s ingeruimd voor Mario Götze en de matchwinna­ar van de WKfinale van 2014 had niet veel tijd nodig. Al na acht minuten profiteerd­e de Duitser van een zwakke terugspeel­bal van Clint Leemans en passeerde hij doelman Michael Zetterer.

Het was de opmaak voor een ijzersterk eerste half uur van PSV, dat via Cody Gakpo na achttien minuten op 0-2 kwam. De jonge aanvaller stond op de goede plek om een prima voorzet van Philipp Max (na dito werk van Donyell Malen) te verzilvere­n. Op het half uur spelen mocht Reza Ghoochanne­jhad aanleggen voor een strafschop, nadat hij was aangetikt door Timo Baumgartl. Ghoochanne­jhad pakte het cadeautje niet uit, zijn slappe inzet was een prooi voor PSV-keeper Yvon

 ??  ?? Mario Götze van PSV omspeelt doelman Michael Zetterer van PEC en noteert het eerste doelpunt van de wedstrijd. (Foto: De Telegraaf)
Mario Götze van PSV omspeelt doelman Michael Zetterer van PEC en noteert het eerste doelpunt van de wedstrijd. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname