Times of Suriname

Liverpool bevestigt dramatisch nieuws over Virgil van Dijk

-

VIOETBAL - Virgil van Dijk heeft in de wedstrijd tussen Everton en Liverpool (2-2) een zware knieblessu­re opgelopen. Liverpool meldt via de officiële kanalen dat de verdediger geopereerd zal moeten worden aan het gewricht, waardoor hij vermoedeli­jk lange tijd aan de kant zal staan. BeIN Sports meldde zaterdag al dat uit een MRI-scan was gebleken dat Van Dijk zijn voorste kruisband heeft gescheurd.

Van Dijk moest zaterdagav­ond al in de elfde minuut naar de zijlijn. De captain van het Nederlands­e elftal kwam hard in botsing met Evertondoe­lman Jordan Pickford, die met zijn voeten vooruit inkwam op Van Dijk. De getroffen 29jarige mandekker greep direct naar zijn knie en liet zich vervolgens vervangen door Joe Gomez. De VAR boog zich daarop nog over het incident, maar besloot niet in te grijpen, omdat Van Dijk voorafgaan­d aan het moment buitenspel stond.

“Liverpool kan bevestigen dat Virgil van Dijk geopereerd zal worden aan de knieblessu­re die hij in de wedstrijd tegen Everton heeft opgelopen. De banden in zijn knie zijn beschadigd geraakt tijdens een botsing met Jordan Pickford”, schrijft Liverpool in een statement op de officiële website. “Van Dijk moest gewisseld worden en na onderzoek is gebleken dat hij geopereerd moet worden. We hebben geen specifiek tijdschema voor zijn herstel, dus er kan nog niet gezegd worden wanneer hij weer in actie kan komen.”

“Na de operatie begint Van Dijk aan een revalidati­eprogramma dat is opgesteld door de medische staf, zodat hij zo snel mogelijk weer fit kan zijn”, zo valt er te lezen op de website van The Reds. Liverpool meldt niet de exacte ernst van de blessure van Van Dijk, maar verschille­nde media in Engeland schrijven dat de verdediger inderdaad zijn voorste kruisband heeft afgescheur­d. De revalidati­e van een kruisbandb­lessure neemt normaal gezien zes tot negen maanden in beslag.

(VP)

Badr Hari heeft het nieuwe coronaviru­s opgelopen, waardoor het gevecht tegen Benjamin Adegbuyi niet doorgaat. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname