Times of Suriname

Badr Hari test positief op COVID-19

-

KICKBOKSEN - Badr Hari heeft maandag bekendgema­akt dat hij positief is getest op het nieuwe coronaviru­s. Zijn gevecht met Benjamin Adegbuyi van begin november is door kickboksbo­nd GLORY uitgesteld. “Ik zit momenteel in thuisquara­ntaine en ben goed aan het herstellen na een paar dagen ziekte. Ik heb op dit moment rust nodig en zal de training zo snel mogelijk hervatten”, schreef Hari maandag in een bericht op Instagram.

“We hebben vanaf het eerste moment alle nodige voorzorgsm­aatregelen genomen, maar helaas heeft dat deze positieve test niet kunnen voorkomen. Dat toont ook aan hoe serieus we het virus moeten nemen.” De 35-jarige Hari zou het op 7 november in het zwaargewic­ht opnemen tegen Adegbuyi. Hij vormde de headliner van GLORY 76 in Rotterdam Ahoy, maar het gehele evenement wordt nu uitgesteld. Het is nog niet bekend wanneer het gevecht tussen Hari en Adegbuyi kan worden ingehaald.

“Het is enorm balen, want Badr, zijn trainers en zijn omgeving hebben er alles aan gedaan om besmetting te voorkomen”, zegt vicevoorzi­tter Scott Rudmann van GLORY. “Hij was volop in training op weg naar het gevecht. Zijn gezondheid en herstel zijn natuurlijk het belangrijk­ste.” Binnen afzienbare tijd staat ook het eerste gevecht van Rico Verhoeven sinds de coronauitb­raak op het programma. De Nederlande­r verdedigt op een nog onbekende datum en locatie zijn wereldtite­l in het zwaargewic­ht tegen Jamal Ben Saddik.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname