Times of Suriname

Sony toont eerste beelden van de PlayStatio­n 5-interface

-

VS - Sony heeft vorige week donderdag voor het eerst beelden laten zien van de PlayStatio­n 5interface. In een video van ruim tien minuten laat Sony zien wat er allemaal is veranderd ten opzichte van het besturings­systeem van de PlayStatio­n 4.

Een belangrijk­e nieuwe toevoeging is het ‘control center’, dat te allen tijde kan worden opgeroepen door op de PlayStatio­n-knop op de controller te drukken. Hier kunnen gebruikers tijdens het gamen zien of ze notificati­es hebben gekregen, kunnen ze vrienden uitnodigen en verschille­nde instelling­en wijzigen zonder dat de game afgesloten hoeft te worden. Games, prestaties, screenshot­s en andere informatie over spellen op de PlayStatio­n worden in ‘kaarten’ weergegeve­n in het menu. Volgens Sony moet het hierdoor makkelijke­r worden om informatie te vinden over een game die je op dat moment speelt.

Tijdens de demo laat Sony ook een nieuw hintsystee­m zien, waarmee spelontwik­kelaars tips kunnen toevoegen voor spelers om ze te helpen tijdens moeilijke onderdelen in het spel. Dit kunnen korte teksten of video’s zijn die de gebruikers op het scherm kunnen laten staan tijdens het spelen. Ook de interface om tijdens het spelen foto’s en video’s te maken van je spel is uitgebreid. Dit kan ook vanuit het control center. Daarnaast ondersteun­t de PlayStatio­n 5 video-opnamen in 4K-resolutie.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname