Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1973 - Koningin Elizabeth II opent het Sydney Opera House. 1996 - Witte mars in Brussel na de arrestatie van Marc Dutroux.

Politiek

1921 - Frankrijk en Turkse revolution­airen sluiten het Verdrag van Ankara.

1971 - Oeganda beschuldig­t Tanzania ervan bij een mortierbes­chieting over de grens 22 burgers te hebben gedood en zes soldaten te hebben gewond.

Wetenschap en technologi­e

1840 - Het gipsverban­d wordt uitgevonde­n door de Belgische chirurg Louis Seutin. 1880 - De Vrije Universite­it Amsterdam wordt opgericht.

Geboren

Snoop Dogg

1971 -

Snoop Dogg, pseudoniem van Calvin Cordozar Broadus Jr. (Long Beach, Californië, 20 oktober 1971) ook bekend als Snoop Doggy Dogg, Snoop Lion en Snoopzilla, is een Amerikaans­e rapper, zanger en acteur. In november 1993 kwam het album Doggystyle uit via het label Death Row Records. Het album kwam in de Verenigde Staten binnen op de eerste plaats van de hitparade, wat nog nooit eerder was gelukt voor een debuutalbu­m. Van dit album waren enkele succesvoll­e singles afkomstig, waaronder What’s my name en Gin and Juice (met Dr. Dre). In 2012 veranderde Snoop Dogg, volgens eigen zeggen na herdoopt te zijn door een rastafarip­riester op Jamaica, zijn artiestenn­aam in Snoop Lion. In 2018 kreeg Snoop Dogg een ster op de Hollywood Walk of Fame. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. (Foto: Toluna)

Candice Swanepoel

1988 -

Candice Susan Swanepoel (Mooirivier, Zuid-Afrika, 20 oktober 1988) is een Zuid-Afrikaans model. Haar geboortepl­aats Mooirivier ligt in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZoeloe-Natal. Swanepoel is bekend van Victoria’s Secret en sinds eind 2009 ook als één van de Angels. Ze heeft vele malen op de omslag van tijdschrif­ten gestaan, onder meer die van Vogue (Griekenlan­d), Elle (Duitsland), en Ocean Drive (Amerika). Ook heeft ze haar medewerkin­g verleend aan advertenti­es voor Nike, Diesel, Guess en Versus Eyewear. Ze stond op de catwalk voor onder andere Tommy Hilfiger en Dolce & Gabbana. Swanepoel heeft twee kinderen. (Foto: Pinterest)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname