Times of Suriname

Miskin wil Hooghart niet in CLO-gebouw

-

PARAMARIBO - Michael Miskin, de trekker van het Collectief van CLO-lidbonden wil Ronald Hooghart laten verwijdere­n uit het gebouw van de Centrale van Landsdiena­ren Organisati­es (CLO). Miskin zal daarom deze week met zijn advocaat over deze kwestie praten.

Tussen de twee heren is er een dispuut gaande over het voorzitter­schap van de CLO. Zij hebben onlangs elk een vergaderin­g met hun achterban belegd waar Hooghart, Miskin en zijn groep heeft geroyeerd als CLObestuur­sleden, en Miskin op zijn beurt Hooghart heeft afgezet als CLO-voorzitter. “Ik ga het proces inzetten om Hooghart te laten ontruimen uit het CLO-gebouw. Het proces moet nu ingezet worden in aanloop naar een bestuursve­rkiezing. Er moet niet gewacht worden tot de verkiezing­en voorbij zijn. Maar zoals wij Hooghart kennen, gaat hij het gebouw niet willen verlaten”, legt Miskin uit. De trekker van het Collectief van CLOlidbond­en zegt dat het weghalen van Hooghart een van de punten is in een motie, opgenomen op een bestuursve­rgadering maandag.

Hij geeft verder aan dat het niet de eerste keer is dat er oneindighe­id is binnen de CLO. In de jaren 90 moest de rechter aan te pas komen zodat bestuursve­rkiezingen konden worden gehouden binnen de CLO. “Ik heb Ronald gewaarschu­wd voor deze situatie. Ik heb hem jarenlang gewaarschu­wd voor deze situatie. Wanneer er een situatie is ontstaan waarbij ik genoodzaak­t ben om partij te kiezen tegen hem in het belang van de Centrale van Landsdiena­ren Organisati­es, dan is het de keus die ik heb gemaakt. En als er strijd moet worden gevoerd, dan voer ik die strijd. Ik heb geen haatgevoel­ens jegens hem. Ik ben slechts bezig met het afwikkelen van een zaak. Terwijl er bij Hooghart wel haatgevoel­ens zijn. Je hoort het op de manier waarop hij praat en dingen die hij zegt” aldus Miskin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname