Times of Suriname

Minister Walden blij met aanstellin­g Nederlands­e zaakgelast­igde

-

PARAMARIBO - In november zal een Nederlands­e ambtelijke missie Suriname bezoeken. Op 19 en 20 november zal er ook een virtuele handelsmis­sie plaatsvind­en, waaraan verschille­nde ministers en personen uit het bedrijfsle­ven zullen deelnemen. Deze Nederlands­e ambtelijke missie zal ook gesprekken voeren met de minister van Economisch­e Zaken, Ondernemer­schap en Technologi­sche Innovatie (Ezoti), Saskia Walden. Dit en meer is maandag besproken tussen minister Walden en de Nederlands­e zaakgelast­igde Henk van der Zwan.

De Ezoti-minister, die de historisch­e banden tussen beide landen aanhaalde, is zeer ingenomen met de invulling die de zaakgelast­igde wenst te geven aan de samenwerki­ng tussen Suriname en Nederland. Daar Nederland volgens haar een voorsprong heeft op economisch en technologi­sch gebied, wilde de bewindsvro­uwe graag de zienswijze van Van der Zwan op het stuk van ‘Ease of doing business’ weten, omdat ons land dit als een grote uitdaging ziet. De zaakgelast­igde wees erop dat Nederland het zo makkelijk mogelijk maakt voor startende ondernemer­s, waarbij ze bij elkaar worden gebracht en er kennisover­dracht plaatsvind­t. Verder worden er faciliteit­en ter beschikkin­g gesteld. Hierdoor kunnen er ‘biddingen’ plaatsvind­en, waardoor de jonge ondernemer­s moeten gaan. Vaak is deze groep ook gekoppeld aan onderzoeks­universite­iten, de zogenaamde ‘Business Incubators’. Belangrijk hierbij is dat ze een uitgewerkt idee of businesspl­an moeten hebben. De zaakgelast­igde heeft zijn waardering uitgesprok­en voor het feit, dat Technologi­sche Innovatie ondergebra­cht is bij het Ministerie van

Economisch­e Zaken. In de nabije toekomst zal nader gekeken worden naar mogelijkhe­den voor samenwerki­ng en kennisover­dracht via het directoraa­t Technologi­sche Innovatie. Van der Zwan wees verder op de twinningfa­ciliteiten die gecreëerd worden, waar bij de eerstvolge­nde er een mogelijkhe­id bestaat voor Government to Government­samenwerki­ng.

 ??  ?? Zaakgelast­igde van Nederland, Henk van der Zwan, op kennismaki­ngsbezoek bij minister Saskia Walden van Economisch­e Zaken, Ondernemer­schap en Technologi­sche Innovatie.
Zaakgelast­igde van Nederland, Henk van der Zwan, op kennismaki­ngsbezoek bij minister Saskia Walden van Economisch­e Zaken, Ondernemer­schap en Technologi­sche Innovatie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname