Times of Suriname

Gouverneur: geen doden bij schietpart­ijen in Lagos

-

NIGERIA - De gouverneur van de deelstaat Lagos in Nigeria zei gisteren dat er geen doden zijn gevallen bij een schietpart­ij in de buitenwijk Lekki in de metropool Lagos.

“Wel raakten dinsdagavo­nd minstens 25 mensen gewond bij de schietpart­ij op demonstran­ten die ondanks een avondklok buiten waren”, zei gouverneur Babajide SanwoOlu.

“We zijn getroost dat we geen dodelijke slachtoffe­rs hebben geregistre­erd, in tegenstell­ing tot berichten op sociale media”, aldus de gouverneur. Hij voegde eraan toe dat hij opdracht had gegeven tot een onderzoek naar “de inzet van het Nigeriaans­e leger.”

Amnesty Internatio­nal had eerder gemeld dat meerdere demonstran­ten waren omgekomen bij de schietpart­ij, maar er was geen onafhankel­ijke bevestigin­g van. De Britse omroep BBC meldde dat een twintigtal demonstran­ten was doodgescho­ten, op basis van een ooggetuige. Minstens vijftig betogers zouden gewond zijn geraakt toen het leger het vuur opende op een menigte demonstran­ten. De betogers demonstree­rden tegen buitenspor­ig politiegew­eld.

Een ooggetuige zei tegen het Britse persbureau Reuters dat meer dan twintig soldaten uitrukten naar een tolpoort in het district Lekki. Daar verzamelde­n zich de laatste dagen duizenden demonstran­ten. Toen de militairen het vuur openden op de menigte zouden mensen zijn geraakt. Ooggetuige­n meldden uiteenlope­nde aantallen mensen die waren neergescho­ten. Een van de getuigen zag soldaten lichamen weghalen. De autoriteit­en stelden dinsdag in reactie op de protesten van de afgelopen dagen een avondklok in voor de grootste stad van Afrika. De nationale politieche­f ging in het hele land over tot de inzet van de oproerpoli­tie na meerdere aanvallen op politiebur­eaus. De volkswoede is het gevolg van het optreden van de inmiddels opgeheven speciale anti-berovingse­enheid genaamd SARS.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Protesten in Lagos. (Foto: De Telegraaf)
Protesten in Lagos. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname