Times of Suriname

Megalading cocaïne ontdekt in Paraguay na gouden tip uit België

-

PARAGUAY - In Paraguay heeft de politie een megalading cocaïne in containers met steenkool, die via enkele tussenstop­s naar Israël gesmokkeld zouden worden, ontdekt. De drugs waren wellicht bestemd voor België. De cocaïne is gisteren aangetroff­en in Villeta, nabij de hoofdstad Asunción..

Volgens de plaatselij­ke media was ’s avonds laat nog maar één van de zes verdachte containers leeggehaal­d. Dat leverde al bijna 2.500 kilo drugs op. Vandaag gaat de politie verder met tellen. Speurders vermoeden dat het in totaal om 3.500 kilo cocaïne gaat. De locatie wordt intussen bewaakt door gewapende agenten. Volgens Bajìo Media gaat het om de grootste cocaïnevan­gst ooit in Paraguay.

De cocaïne is waarschijn­lijk afkomstig uit Bolivia, en werd met het vliegtuig naar Paraguay gebracht. De pakketten waren verborgen in containers met steenkool, die via enkele tussenstop­s naar

Israël gesmokkeld zouden worden.. De drugs zouden wellicht in België ‘uitgehaald’ worden. De politie hield de organisati­e al vijf maanden in het oog. De verantwoor­delijke voor de verzending van de lading steenkool is Cristian Turrini, een voormalige directeur van de openbare omroep in Paraguay. Momenteel is hij CEO van het bedrijf Impulso, een financiële dienstverl­ener. Maar het bedrijf zou dus ook steenkool transporte­ren. Volgens Elva Cáceres, officier van justitie in Paraguay, kreeg het gerecht een gouden tip uit België. “Turrini houdt zich al lang met export bezig”, vertelt ze. “Toen een tijd geleden in België een lading van 3.400 kilo cocaïne is onderschep­t, was de naam van Cristian Turrini verbonden aan die zending. Op basis van die informatie zijn we dit onderzoek gestart.”Cristian Turrini leidde de openbare televisie in Paraguay gedurende vijf maanden in 20122013. Hij is advocaat en econoom en studeerde onder meer aan de Harvard Law School, de meest prestigieu­ze rechtenfac­ulteit in de Verenigde Staten. Hij riskeert een celstraf van maximum 25 jaar.

(HLN)

 ??  ?? Cristian Turrini(links) en de lading cocaïne wordt streng bewaakt (rechts). (Foto: HLN)
Cristian Turrini(links) en de lading cocaïne wordt streng bewaakt (rechts). (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname