Times of Suriname

Verdeeldhe­id bij Barcelona

-

VOETBAL - Barcelona maakte dinsdag na de de 5-1 zege op Ferencváro­s in de Champions League vier contractve­rlengingen wereldkund­ig. Frenkie de Jong (tot medio 2026), Gerard Piqué (2024), Marc-André ter Stegen (2025) en Clément Lenglet (2026) blijven langer aan de grootmacht verbonden. Bij Piqué treedt de verlenging pas in werking in het seizoen 2021-22 bij een van tevoren afgesproke­n aantal gespeelde duels. Het nieuws zorgt voor verdeeldhe­id in de kleedkamer van Barcelona, meldt Marca, aangezien de meeste spelers niet akkoord wilden gaan met de huidige voorwaarde­n.

De contractve­rlengingen maken onderdeel uit van het plan van Barcelona om de financiele gevolgen van de coronacris­is op te vangen. De spelers die getekend hebben zullen eerst loon inleveren, waarna hun salarissen in de komende jaren oploopt. Door spelers langer vast te leggen, worden ze eigenlijk gecompense­erd voor het ingeleverd­e loon op de korte termijn. De vier contractve­rlengingen zijn bij veel spelers van Barcelona naar verluidt in het verkeerde keelgat geschoten, aangezien de selectie zondag een aangeteken­de brief naar het bestuur had gestuurd met de mededeling dat de spelers niet onder de voorwaarde­n van de club wilden onderhande­len over salarisver­mindering. De spelers wilden namelijk gezamenlij­k met de rest van het personeel van de club onderhande­len over een reductie van de salarissen. Gemma Biosca, directeur personeels­zaken van Barcelona, stuurde namens de topclub een brief waarin stond dat de spelers slechts één vertegenwo­ordiger mochten aanwijzen om te onderhande­len. De club wilde alleen met de voetballer­s onderhande­len, omdat die samen goed zijn voor negentig procent van de totale salarissen. Zondag werd echter ook bekend dat niet alle spelers hetzelfde standpunt delen. RAC1 meldde dat de brief niet was onderteken­d door De Jong, Ter Stegen en Lenglet. Dit drietal was wél bereid om mee te denken met de club over salarisver­mindering.

Door de contractve­rlengingen is er nu een kloof ontstaan binnen de kleedkamer, schrijft Marca. “Sommige spelers worden ervan beschuldig­d hun eigen belangen boven de belangen van het collectief te hebben geplaatst”, doelt de krant op De Jong, Ter Stegen, Lenglet en ook Piqué. “Sommige spelers van de selectie zijn gefrustree­rd en boos. Niet alleen op de spelers die naar hun eigen situatie hebben gehandeld, maar ook op het bestuur, dat dit mogelijk heeft gemaakt. (...) Gek genoeg had Piqué de (eerder genoemde, red.) brief wel onderteken­d, maar ging hij wel akkoord met een contractve­rlenging.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname