Times of Suriname

Chelsea schrijft doelman Cech in voor Premier League

-

VOETBAL - Chelsea heeft Petr Cech (38) dinsdagavo­nd ingeschrev­en voor de Premier League. De doelman zette in 2019 een punt achter zijn loopbaan en is sindsdien bij ‘The Blues’ werkzaam als adviseur, maar zou dit seizoen in theorie zijn rentree als profvoetba­ller kunnen maken.

Chelsea publiceerd­e de spelerslij­st voor de competitie dinsdagavo­nd op de site. De Londenaren laten weten dat Cech voor de Premier League is ingeschrev­en als eventuele noodoploss­ing, mochten keepers Kepa Arrizabala­ga, Édouard Mendy en Willy Caballero allemaal niet kunnen spelen door een blessure of coronabesm­etting.

Cech stond tussen 2004 en 2015 bij Chelsea onder contract en groeide daar uit tot een van de beste keepers ter wereld. De Tsjech werd vier keer landskampi­oen en won ook de Champions League, de Europa League, de FA Cup (vier keer), de League Cup (drie keer) en de Community Shield (twee keer) met ‘The Blues’.

In de zomer van 2015 koos Cech voor een overstap naar stadgenoot Arsenal, waar hij jarenlang speelde tot hij aan het einde van het seizoen 2018/2019 een punt achter zijn loopbaan zette. De 124-voudig internatio­nal keerde daarna als technisch adviseur terug bij Chelsea. “Dat hij nu op onze spelerslij­st staat, is geen actie uit romantiek”, benadrukte manager Frank Lampard dinsdagavo­nd bij de BBC. “We verwachten niet dat we hem in hoeven te zetten. Maar als we toch in een crisis terechtkom­en, dan is er niemand beter om op te stellen dan Petr. Hij is nog altijd topfit en is eigenlijk te vroeg gestopt.” De keeperspos­itie bij Chelsea is dit hele seizoen al onderwerp van discussie. De 26-jarige Kepa werd in de zomer van 2018 voor 80 miljoen euro overgenome­n van Athletic Club en is nog altijd de duurste keeper ter wereld, maar grossiert in blunders en is zijn basisplek kwijt aan Mendy. De internatio­nal van Senegal kwam in de afgelopen transferpe­riode over van Stade Rennais. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname