Times of Suriname

Özil binnenkort weg bij Arsenal

-

VOETBAL - De wegen van Arsenal en Mesut Özil gaan binnenkort definitief scheiden. De middenveld­er ligt nog een jaar vast in Londen, maar zal niet meer in actie komen voor The Gunners. Özil ontbreekt namelijk op de spelerslij­sten van Arsenal voor de Europa League en de Premier League.

Op sociale media reageert de 32-jarige Duitser uitgebreid op de laatste ontwikkeli­ngen. “Dit is een moeilijk bericht om te schrijven aan de fans van Arsenal, de fans waar ik de afgelopen jaren voor heb gespeeld”, begint Özil, die sinds medio 2013 onder contract staat bij Arsenal.

“Ik ben enorm teleurgest­eld dat ik vooralsnog niet sta ingeschrev­en voor de Premier League dit seizoen. Toen ik in 2018 een nieuw contract tekende, heb ik plechtig mijn loyaliteit en trouw aan de club beloofd. Het doet me verdriet dat dit niet van twee kanten komt. Ik ben er nu achter gekomen dat loyaliteit vandaag de dag ver te zoeken is. Vóór de coronacris­is was ik erg blij met de ontwikkeli­ngen onder de nieuw manager Mikel Arteta. We gingen de goede kant op. Maar toen veranderde er een aantal zaken. Ik mocht niet langer uitkomen voor Arsenal. Wat kan ik er verder over zeggen? Londen voelt nog steeds als thuis. Ik heb nog steeds veel goede vrienden in het team. En ik voel nog steeds een sterke connectie met de fans van deze club.”

“Hoe dan ook: ik zal blijven vechten voor mijn kans en zal mijn achtste seizoen bij Arsenal niet op deze manier laten eindigen”, besluit de spelmaker. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname