Times of Suriname

Schade aan knie Van Dijk wellicht groter dan werd gevreesd

-

VOETBAL - Virgil van Dijk raakte afgelopen weekend zwaar geblesseer­d aan zijn knie en inmiddels is duidelijk dat de verdediger van Liverpool lange tijd aan de kant zal staan. Supporters van The Reds hopen dat Van Dijk dit seizoen nog in actie kan komen, terwijl fans van het Nederlands elftal het vizier hebben gericht op het EK van volgend jaar. De doorgaans goed geïnformee­rde journalist David Ornstein van The Athletic komt woensdagmi­ddag echter met een update over Van Dijk die voor beide supporters­groepen weleens slecht nieuws zou kunnen betekenen.

“Ik heb begrepen, en ik wil benadrukke­n dat dit slechts mijn eigen informatie is, het is niet officieel, dat de schade aan de rechterkni­e van Van Dijk wellicht groter is dan in eerste instantie werd gevreesd en verdergaat dan de kruisband”, vertelt Ornstein in een podcast van zijn werkgever. “Ik ben geen medisch expert, dus het zou oneerlijk zijn om verder te speculeren of meer details te geven, maar ik wilde dit wel doorgeven.”

De journalist voegt toe dat het seizoen er in dat geval al op zit voor Van Dijk: “Dit zou erop wijzen dat we Van Dijk voor volgend seizoen niet terug zullen zien op het veld. Hij zal nu onder het mes gaan, we weten niet precies wanneer. Dat is aan Van Dijk zelf en aan zijn naasten, maar via

Liverpool en het Nederlands elftal zullen ze toegang hebben tot de beste chirurgen ter wereld.”

In Engeland wordt na het uitvallen van Van Dijk al druk gespeculee­rd over de eventuele transferpl­annen van Liverpool om het gemis op te vangen. Ornstein denkt echter dat manager Jürgen Klopp vooral intern naar een oplossing zoekt: “Voor zover ik weet, moet dat gesprek intern nog gevoerd worden. Ze zullen hier geen overhaaste beslissing­en over nemen. Ze sluiten niet uit dat er in januari iemand gehaald wordt, maar zoals het er nu voorstaat acht ik dat onwaarschi­jnlijk.” “De transferma­rkt in januari is altijd lastig: de prijzen zijn hoog, er zijn weinig spelers beschikbaa­r. We weten ook niet welke financiële mogelijkhe­den Liverpool zou hebben”, gaat hij verder. “Een speler die dan binnenkomt heeft tijd nodig om zich aan te passen. Ze moeten ook niet alleen op het niveau van Liverpool zitten, maar ook een verbeterin­g ten opzichte van wat Liverpool al in huis heeft.” Klopp heeft momenteel de beschikkin­g over Joe Gomez, Joël Matip en talenten als Sepp van den Berg, Nathaniel Phillips, Rhys Williams en Billy Koumetio voor het hart van zijn verdedigin­g. Ook middenveld­er Fabinho zou daar eventueel uit de voeten kunnen.

(AD)

 ??  ?? De blessure aan de knie van Virgil van Dijk is groter dan gedacht. (Foto: AD)
De blessure aan de knie van Virgil van Dijk is groter dan gedacht. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname