Times of Suriname

Geen Grand Prix in Vietnam

-

AUTOSPORT - De Grand Prix van Vietnam wordt dit Formule 1seizoen definitief niet meer verreden. De organisati­e zette vrijdag zelf een streep door een eventuele nieuwe datum voor de stratenrac­e in Hanoi. De Grand Prix in Vietnam stond in april als derde race van het seizoen op het programma, maar werd afgelast vanwege de coronacris­is. De organisati­e bleef hopen dat ze de race in november alsnog kon organisere­n, maar komt nu daarop terug.

“Het was een buitengewo­on moeilijke, maar noodzakeli­jke beslissing. Gezien de aanhoudend­e onzekerhei­d als gevolg van de wereldwijd­e COVID-19-pandemie kunnen we geen race organisere­n”, schrijft de organisati­e in een verklaring. In Vietnam zijn tot dusver iets meer dan 1.110 coronabesm­ettingen gemeld en 35 mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

Het was de eerste keer dat de Grand Prix van Vietnam deel uitmaakte van de Formule 1-kalender. Eerder werden ook de races in Australië, China, Monaco, Nederland, Frankrijk, Canada, Azerbeidzj­an, Singapore, Japan, de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië geschrapt. Het

Formule 1-seizoen begon door de coronacris­is in juli met twee races in Oostenrijk en duurt tot en met 13 december, wanneer er een Grand Prix in Abu Dhabi op het programma staat. Daarvoor worden er nog vijf races afgewerkt, met op 25 oktober eerst de Grand Prix van Portugal.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname