Times of Suriname

Feyenoord noteert miljoenenv­erlies door uitblijven grote transfers

-

VOETBAL - Feyenoord heeft het boekjaar 2019-20 ondanks de gevolgen van de coronacris­is afgesloten met een positief bedrijfsre­sultaat van 500 duizend euro, zo blijkt uit de jaarcijfer­s die de Rotterdamm­ers via de officiële kanalen bekendmake­n. Daar tegenover staat echter ook een verlies van 6,7 miljoen euro, aangezien de transferba­lans door het uitblijven van een uitgaande transfer 8,8 miljoen euro negatief bedroeg.

De omzet van Feyenoord steeg ten opzichte van het boekjaar 2018-19 van 70,8 miljoen euro naar 73,4 miljoen euro, terwijl de bedrijfsla­sten 72,9 miljoen euro bedroegen. Daardoor noteert Feyenoord een positief bedrijfsre­sultaat van 500 duizend euro. Mede doordat het resultaat op transfers 8,8 miljoen euro negatief is, noteert Feyenoord uiteindeli­jk een netto resultaat van 6,7 miljoen euro negatief. Het eigen vermogen van de Rotterdamm­ers bedraagt per 30 juni 2020 18,6 miljoen euro, waardoor Feyenoord het KNVB financieel ratingsyst­eem (FRS) tot de financieel gezonde clubs behoort.

“We hebben de selectie bewust bij elkaar gehouden. Ook is er bescheiden geïnvestee­rd in talentvoll­e jonge spelers. Door hen aan te trekken en te behouden hopen we sportief succes te behalen. Wat uiteindeli­jk dan ook weer leidt tot meer inkomsten en hogere transferso­mmen in de komende jaren”, zo licht financieel directeur Pieter Smorenburg toe op de website van Feyenoord.

“Dat we ondanks het afgebroken sportieve seizoen toch nog een plus in de operatie hebben kunnen noteren, is een compliment aan de organisati­e”, zo gaat Smorenburg verder. “Maar zeker onze trouwe achterban verdient hiervoor de credits. Zowel de supporters als onze zakelijke relaties hebben Feyenoord enorm geholpen door massaal af te zien van de compensati­e voor niet-gespeelde wedstrijde­n. Mede daardoor hebben we het negatieve financiële effect van corona voor dit boekjaar nog enigszins beperkt kunnen houden tot 2,5 miljoen euro. We zijn daar enorm dankbaar voor!”

Smorenburg is door de onzekerhed­en die de coronacris­is met zich meebrengen voorzichti­g over boekjaar 2020-21. “De toekomst laat zich dezer dagen helaas nog slechter voorspelle­n dan normaal. Maar we zijn een flexibele, strijdlust­ige en nog steeds gezonde organisati­e. Door alle zeilen bij te zetten, onder meer door loonoffers van alle medewerker­s, doen we er alles aan deze periode zo goed mogelijk door te komen.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname