Times of Suriname

Liverpool gaat in januari voor twee kandidaten

-

VOETBAL - Liverpool moet het voorlopig stellen zonder Virgil van Dijk. De 29-jarige verdediger liep door een charge van Jordan Pickford een zware knieblessu­re op in de wedstrijd tegen Everton (2-2) en moet onder het mes.

Volgens James Pearce, journalist voor The Athletic, gaat Liverpool nu in januari de transferma­rkt op om een nieuwe centrumver­dediger aan de selectie toe te voegen.

Pearce stelt dat Liverpool momenteel twee kandidaten in het vizier heeft: Ozan Kabak van Schalke 04 en Ben White van Brighton & Hove Albion. De 23-jarige White werd door the Seagulls op jonge leeftijd weggehaald bij Southampto­n en heeft dit seizoen na huurperiod­es bij Newport County, Peterborou­gh United en Leeds United een basisplaat­s veroverd in de hoofdmacht. Leeds United deed afgelopen zomer een poging om White definitief over te nemen van Brighton, maar slaagde daar niet in.

Het contract van White bij Brighton loopt voorlopig nog door tot medio 2024 en de verdediger werd eerder al gelinkt aan een transfer naar de Engelse top.

De doorgaans goed geïnformee­rde journalist is van mening dat Liverpool Dejan Lovren misschien te makkelijk naar Zenit heeft laten gaan. Op dit moment beschikt manager Jürgen Klopp eigenlijk over slechts twee centrumver­dedigers, met Joe Gomez en Joël Matip. “De Europese clubs weten nu dat Liverpool wanhopig is, dus de prijzen zullen omhoog schieten in januari.”

(AD)

 ??  ?? Ozan Kabak van Schalke 04 is een van de kandidaten om de geblesseer­de Virgil van Dijk te vervangen. (Foto: AD)
Ozan Kabak van Schalke 04 is een van de kandidaten om de geblesseer­de Virgil van Dijk te vervangen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname