Times of Suriname

Mourinho onder de indruk

-

VOETBAL - José Mourinho is onder de indruk van de manier waarop zijn ploeg zich heeft ontwikkeld. De Tottenham Hotspur-manager baalt alleen dat het goede spel zich onvoldoend­e heeft uitbetaald in de Premier League.

Tottenham leed vorig weekend al voor de derde keer in het nog prille Premier Leagueseiz­oen puntenverl­ies. Tegen West Ham United werd een 3-0 voorsprong weggeven (33) en na afloop werd in Engeland al weer volop gesproken over Spursy, de term die supporters van rivalisere­nde clubs hebben uitgevonde­n voor momenten waarop Spurs de verwachtin­gen weer eens niet waarmaakte of op het laatst afhaakte bij de strijd om een prijs.

Mourinho reageerde woensdag bij zijn persconfer­entie in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen LASK Linz: “Die term is niet belangrijk voor mij. Het verleden telt niet voor mij, voor mij telt natuurlijk alleen de toekomst. En wat ik kan zeggen, is dat we een team in ontwikkeli­ng zijn. Volgens mij speelt niemand aan de bal beter dan wij en dat is een grote veranderin­g ten opzichte van vorig seizoen.”

Mourinho, die vorig jaar in december werd aangesteld na het ontslag van Mauricio Pochettino, klopte zichzelf indirect op de borst en heeft van Spurs een spektakelp­loeg gemaakt. “Volgens mij zijn wij een erg leuk team om naar te kijken en dat is belangrijk, want dat is het DNA dat we willen hebben. Is dat genoeg om wedstrijde­n te winnen? Nee. Je hebt het bewijs. We hebben maar acht punten, terwijl we geweldig gespeeld hebben in iedere wedstrijd, behalve in de wedstrijd tegen Everton. Tegen Southampto­n, Newcastle, Manchester United en West Ham speelden we fantastisc­h. Dat is erg lastig, maar we deden het wel. Wat er tegen West Ham is gebeurd, paste niet in de context van de rest van het seizoen.”

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname