Times of Suriname

Federer op koers voor rentree

-

TENNIS - Roger Federer is nog altijd niet volledig hersteld van zijn langdurige knieblessu­re. De Zwitser verwacht wel dat hij volgend jaar in januari mee kan doen aan het Australian Open. De 39-jarige Federer maakte in juni, na een terugslag, bekend dit jaar niet meer in actie te komen door een pijnlijke knie. De twintigvou­dig Grand Slam-winnaar moest opnieuw onder het mes, maar is nu weer op de weg terug.

“Maar ik oefen geen druk uit op mezelf en neem de tijd. Ik zal pas een toernooi gaan spelen als ik 100 procent fit ben. Het ziet er momenteel naar uit dat ik mijn comeback kan maken op het Australian Open in januari”, zei Federer in een interview met het Zwitserse Schweizer Illustrier­te. “Ik train nog niet voluit, want meer dan twee uur spelen met het racket is nu nog niet mogelijk. Maar ik ben al een tijdje pijnvrij aan mijn uithouding­svermogen en mijn kracht aan het werken. Er komen geen operaties meer.”

Federer kwam dit jaar alleen in actie op de Australian

Open, waar hij in de halve finales werd uitgeschak­eld door Novak Djokovic. De Zwitser, die in februari nog wel een demonstrat­iewedstrij­d speelde tegen Rafael Nadal, denkt echter nog niet aan stoppen. “Al zo een vijf jaar spelen er ideeën door mijn hoofd. Maar zolang ik plezier beleef aan het tennissen en iedereen in mijn omgeving zich erin kan vinden, ga ik door. Daarna ga ik me richten op mijn gezin, mijn stichting en mijn sponsors. Ik ben erg geïnteress­eerd in zakelijke ideeën en ondernemer­schap. Maar ik wil nu zeker niet alles plannen.” Het Australian Open staat volgend jaar voorlopig op de kalender van 18 tot en met 31 januari. Federer won het toernooi zes keer.

(Nusport)

 ??  ?? De 39-jarige Roger Federer verwacht sterk terug te keren na zijn langdurige knieblessu­re. (Foto: Nusport)
De 39-jarige Roger Federer verwacht sterk terug te keren na zijn langdurige knieblessu­re. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname