Times of Suriname

Roglic behoudt leiderstru­i

-

WIELRENNEN- Primoz Roglic (Jumbo-Visma) heeft zijn rodeleider­strui in de tweede (zware) etappe van de Vuelta a Espana weten te behouden, ondanks meerdere pogingen van Movistar om diens trui te ontfutsele­n. De wederom lastige bergrit van Pamplona naar Lekunberri (151,6 km) werd een prooi voor Marc Soler (Movistar).

Tom Dumoulin verloor opnieuw zeer veel kostbare tijd. Op 28 kilometer voor de meet besloot Ineos-kopman Richard Carapaz ervoor te gaan. De nummer twee van het algemeen klassement kreeg zijn ploeggenoo­t Amador en

Alex Aranburu (Astana) mee. Na even aan de boom te hebben geschud, werden ze toch in de slotklim bijgehaald door de groep met favorieten. Op slotklim Alto San Miguel de Aralar moest Tom Dumoulin aan het elastiek achter in deze groep. Het werk van Carapaz wierp zijn vruchten af, want Roglic kwam hierdoor met enkele ploegmakke­rs minder in de slotfase te zitten. Robert Gesink moest er eerder al af.

Meteen na de top van deze berg ging Carapaz nogmaals weg, een poging om de rode trui van Roglic over te nemen. Hij kreeg Valverde en Kuss mee. Niet veel later sloten ook Soler, Martin, Chaves en Carthy mee. Hier vlak achter reed Bennett, superknech­t ook van Roglic. Soler (Movistar) daalde er goed en liep weg van de andere koplopers. De Catalaan kwam in de regen solo aan. Tim Wellens (Lotto-Soudal) was eerder op de dag - 70 kilometer voor de meet - solo weggereden van zijn medevlucht­ers. Maar Movistar besloot de koers te maken en reed het peloton half aan flarden. Hierdoor verdween de voorsprong van de koplopers als sneeuw voor de zon.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname