Times of Suriname

Personeel en vakbond zien af van rechtszaak tegen eigenaar Miss Etam

-

AMSTERDAM - Het personeel, de ondernemin­gsraad en vakbond AVV zetten hun rechtszaak tegen de nieuwe eigenaar van kledingket­en Miss Etam niet door, zo meldde de vakbond woensdag. Reden hiervoor is dat eigenaar Martijn Rozenboom heeft besloten de ondernemin­gsraad (or) te erkennen. Vorige week besloten medewerker­s, de bond en de or Rozenboom voor het gerecht te dagen. Sinds hij de winkelkete­n vorige maand kocht, zouden er problemen met loonbetali­ngen zijn en zijn er winkels gesloten. De winkels die nog open zijn, zouden slecht worden onderhoude­n. Het personeel, de ondernemin­gsraad en de bond wilden via de rechter onder meer afdwingen dat Rozenboom de or zou erkennen. Deze eis heeft de eigenaar ingewillig­d. Dat was reden om de rechtsgang stop te zetten, maakte de bond woensdag bekend. De zitting zou eigenlijk donderdag 22 oktober plaatsvind­en.

Volgens Martin Pikaart van AVV kan de or nu meer invloed uitoefenen op de gang van zaken bij het bedrijf dan via een rechtszaak; de uitspraak daarvan is onzeker en kan bovendien lang op zich laten wachten. Het is al maanden onrustig rondom Miss Etam. De keten was tot enkele maanden geleden in handen van het Belgische retailbedr­ijf FNG. Dat ging in augustus failliet. De Nederlands­e onderdelen kwamen in handen van NXT Fashion van

Rozenboom.

Hij verkocht twee ketens weer door: Expresso en Claudia Sträter. De overige drie, Miss Etam, Promiss en Steps, zijn nog wel in handen van Rozenboom. In gesprek met NU.nl zei Rozenboom volop plannen te hebben met Miss Etam en dat de problemen die waren ontstaan van tijdelijke aard waren. Ook zei hij te overwegen met Steps uitsluiten­d online verder te gaan. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname