Times of Suriname

Investeren in Fosun internatio­nal kan lucratief zijn voor groeibeleg­gers

-

Geachte lezers van Times of Suriname

In dit artikel wensen wij van de gelegenhei­d gebruik te maken om aan te geven, waarom investeren in aandelen van Fosun Internatio­nal Limited lucratief kan zijn voor groeibeleg­gers.

INTRODUCTI­E

Fosun Internatio­nal Limited, één van de grootste Chinese particulie­re conglomera­ten en investerin­gsmaatscha­ppijen, werd opgericht in 1992. Het hoofdkanto­or ligt in Shanghai, maar werd in 2004 opgericht in Hong Kong. Met vestiginge­n in 16 landen, stond het op positie 371 op de Forbes

Global 2000-ranglijst in 2020.

Fosun is actief in vijf marktsegme­nten: gezondheid, welzijn, verzekerin­gen, financiën en investerin­gen.

Het gezondheid­ssegment houdt zich bezig met onderzoek, ontwikkeli­ng, productie, verkoop en verhandeli­ng van farmaceuti­sche, biofarmace­utische en gezondheid­sproducten; en verstrekki­ng van medische en gezondheid­sbeheerdie­nsten.

Het welzijnseg­ment investeert in de toerisme- en vrijetijds­sector, de modeconsum­ent en de levensstij­lindustrie. Het verzekerin­gssegment is actief in de verzekerin­gsmarkten, waaronder levensverz­ekeringen, ziektekost­enverzeker­ingen, arbeidsong­eschikthei­dsinkomste­n, gezondheid­szorg en ongevallen­verzekerin­gen.

Het financieel­segment investeert in het bankwezen en andere financiële bedrijven.

Het beleggings­segment belegt in de primaire en secundaire markten, vermogensb­eheermaats­chappijen en andere bedrijven.

Het bedrijf houdt zich ook bezig met vastgoedon­twikkeling, detailhand­el, herverzeke­ringen, bierproduc­tie en distributi­e, vervaardig­ing en verkoop van ijzer- en staalprodu­cten, olie- en gasexplora­tie en mijnbouw- en ertsverwer­kingsactiv­iteiten.

De aandelen van het bedrijf worden verhandeld op de Hong Kong Beurs onder het symbool 0656.

Tijdens de COVID-19 pandemie hebben Fosun Pharmaceut­icals en het Duitse biotechbed­rijf Biopharmac­eutical New Technologi­es, (BioNTech) besloten om te werken aan een experiment­eel coronaviru­svaccin en dit te distribuer­en. Na goedkeurin­g zou Fosun het vaccin op de Chinese markt verkopen. BioNTech behoudt de rechten om het internatio­naal te verhandele­n.

In maart doneerde Fosun twee zendingen medische beschermin­gsmiddelen aan Zuid-Korea; 36 duizend in het begin van de maand en nog eens 22 duizend later in de maand. Het bedrijf schonk ook voorraden aan het VK, Japan en India.

GLOBAL OUTLOOK

Twee eeuwen geleden noemde Napoleon Bonaparte China een slapende leeuw en adviseerde ‘het te laten slapen, want eenmaal ontwaakt, zal het de wereld wakker schudden’. De profetieën van Bonaparte zijn vandaag weer relevant. De leeuw is nu wakker en hij wordt steeds assertieve­r.

China trekt vooruit in wat de laatste fase zou kunnen zijn van de wereldwijd­e vaccinatie­race tegen het coronaviru­s, met vier van de zeven mogelijke koplopers in de laatste testfase op de mens.

Zoals te zien is in de onderstaan­de Top-10-ranglijst van Forbes GLOBAL 2000 van ‘s werelds grootste beursgenot­eerde bedrijven, zijn vijf van de tien Chinese bedrijven. Hiervan is de Industrial and Commercial Bank of China voor het achtste jaar op rij de koploper met meer dan USD 4,3 biljoen dollar aan activa.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname