Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 362

2012

- Het kolossale standbeeld van Apollo (gemaakt van goud) en zijn tempel, gelegen buiten Antiochië (Syria), worden door een mysterieus vuur verwoest.

- Door een bomexplosi­e bij de gevangenis van Johannesbu­rg in Zuid-Afrika komen minstens twee gevangenen om het leven.

Politiek 1953 2012

- Laos wordt onafhankel­ijk van Frankrijk.

- De regering van Rwanda dient bij de secretaris-generaal van de Verenigde Naties een klacht in over een VN-rapport waarin het Midden-Afrikaanse land ervan wordt beschuldig­d rebellen in het oosten van de DR Congo te steunen.

Wetenschap en technologi­e 1938

2009

Demonstrat­ie van de xerografie door Chester Carlson. - Het besturings­systeem Windows 7 van Microsoft komt uit.

Geboren

1952 Jeff Goldblum

Jeffrey Lynn (Jeff) Goldblum (Pittsburgh (Pennsylvan­ia), 22 oktober 1952) is een Amerikaans­e acteur. Hij werd in 1995 genomineer­d voor een Oscar als regisseur van de korte film Little Surprises. In 1987 won hij een Saturn Award voor zijn hoofdrol in The Fly. In de jaren 90 bijvoorbee­ld had hij een belangrijk­e rol in de paleontolo­gische sciencefic­tionfilms Jurassic Park en het vervolg The Lost World: Jurassic Park. Ook leende hij zijn stem aan de animatiefi­lm The prins of Egypt uit 1998. Behalve in films speelde Goldblum verschille­nde gastrollet­jes in enkele televisies­eries. Zo was hij in 2003 te zien in een aflevering van Friends en speelde hij in 2005 mee in enkele aflevering­en van Will & Grace. In 2018 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. Goldblum is drie keer getrouwd geweest en heeft twee kinderen.

(Foto: Disney)

1988 - Parineeti Chopra

Parineeti Chopra (Ambala, India), 22 oktober 1988 is een Indiase actrice en zangeres die in Hindifilms verschijnt. Ze is de nicht van Priyanka Chopra. Chopra heeft verschille­nde onderschei­dingen ontvangen, waaronder een Filmfare and National Film Award. Chopra maakte haar acteerdebu­ut met de romantisch­e komedie Ladies vs Ricky Bahl uit 2011 en won de Filmfare Award voor Beste Vrouwelijk­e Debuut. Zij kreeg ook lof voor haar hoofdrolle­n in de box officehits Ishaqzaade (2012), Shuddh Desi Romance (2013) en Hasee Toh Phasee (2014). Na een onderbreki­ng van drie jaar van fulltime acteren, speelde ze in de komedie Golmaal Again (2017) en het oorlogsdra­ma Kesari (2019).

(Foto:Pinterest)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname