Times of Suriname

Dronken wegpiraat in peperdure Porsche probeert zich met auto en al te verstoppen voor politie

-

Wie niet weg is... is gezien! Een dronken bestuurder van een supersnell­e Porsche probeerde zich met auto en al te verstoppen in Zwijndrech­t. Een motoragent was echter net iets beter in dat spelletje. Die trakteerde hem op niet minder dan vijf bekeuringe­n. De diender reed op de A16 van Rotterdam richting Breda, toen hij werd gepasseerd door iets wat leek op ‘een privéjet die de afslag naar Zestienhov­en had gemist’. Hij ging in de achtervolg­ing en haalde al snel een snelheid van 200 kilometer per uur. Het bleek te gaan om een Porsche Taycan Turbo S van nog maar drie maanden oud, een wagen die in de goedkoopst­e variant 189.992 euro kost. De motoragent passeerde het peperdure voertuig en gaf een volgteken. De twee namen de afslag Zwijndrech­t. De Porschebes­tuurder ging er echter plotseling vandoor en trapte zijn gaspedaal opnieuw diep in, om met een snelheid van 210 kilometer per uur de Drechttunn­el in te gaan.

Op de afrit Dordrecht leek de agent de Porsche kwijt te zijn, maar hij zag de wagen nog net achter een gebouw verdwijnen. Eenmaal daar bleek de bestuurder zichzelf en zijn wagen achter een container te hebben verstopt. De diender liep erop af, waarop de snelheidsd­uivel tevoorschi­jn kwam.

Die bleek niet alleen veel te diep in het glaasje te hebben gekeken, maar op de afrit ook van de weg te zijn geraakt. Daarbij raakte hij behalve een ANWB-paaltje ook een lantaarnpa­al en een elektricit­eitskast, om ook nog eens een kentekenpl­aat te verliezen. “Dat is nog eens makkelijk feiten verzamelen”, schreef de agent op Facebook.

De laagvliege­r werd uiteindeli­jk aangehoude­n voor niet minder dan vijf feiten: het veroorzake­n van gevaar, verlaten van plaats ongeval, rijden onder invloed, het negeren van een stopteken en natuurlijk te hard rijden. Hij reed 184 waar maximaal 100 is toegestaan. Ook werd zijn rijbewijs ingenomen, net als zijn auto. Daarnaast moet hij verplicht een cursus rijvaardig­heid bij het CBR volgen en wordt de veroorzaak­te schade op hem verhaald. “Als laatste verklaarde de man aan ons dat de auto toch niet van hem was en dat klopt dan wel weer aardig… Want die is voorlopig van ons”, schreef de motoragent op Facebook. (WaarMaarRa­ar/Foto:AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname