Times of Suriname

Tweehonder­d aanmelding­en voor AMTO Marowijne

-

PARAMARIBO - Het aanbod aan leerlingen voor de eerste middelbare school in Marowijne, Moengo, is overweldig­end. Het gaat om ruim 200 jongeren die hebben aangegeven de Avond Middelbare Technische Opleidinge­n (AMTO) te willen volgen.

Jurman Kitty zegt dat ruimte geen probleem is. De opleidinge­n zullen verzorgd worden op de Barronscho­ol, waarvan de lokalen overdag wel in gebruik zijn, maar ‘s avonds vrij zijn. Ook beschikt de locatie al over een praktijkce­ntrum.

Het wachten is volgens de trekker op de minister van Onderwijs en Cultuur om goedkeurin­g te geven voor de start van de opleiding. “De leerlingen die zich hebben opgegeven tijdens de vooraanmel­dingen, bellen dagelijks om te informeren wanneer zij zich kunnen inschrijve­n en wanneer de opleiding zal starten. Ook krijgen we dagelijks telefoontj­es van leerkracht­en die bereid zijn om les te geven”, stelt Kitty.

Hij vertelt verder dat de meeste leerlingen zich hebben opgegeven voor de richting Bouwkunde, Werktuigbo­uwkunde

en Elektro. Hij hoopt dat de minister zo snel mogelijk haar goedkeurin­g geeft, zodat de leerlingen zich kunnen inschrijve­n.

Met het opstarten van een middelbare school in Moengo wil de initiatief­nemer de leerlingen die vanwege gebrek aan financiën en huisvestin­g niet naar Paramaribo kunnen, tegemoet komen om in het district aan een diploma van een middelbare school te komen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname