Times of Suriname

Vraagteken­s bij miraculeuz­e terugkeer Holly

-

VS - De politie heeft steeds meer vraagteken­s over het verhaal van de 38-jarige Amerikaans­e Holly Courtier die na twaalf dagen vermissing in Zion National Park plotseling opdook.

De vrouw zei twaalf dagen alleen van water en nauwelijks voedsel te hebben geleefd. Een woordvoerd­er van het zoekteam zegt tegen ABC4Utah dat er veel tegenstrij­digheden zijn in haar verhaal over de ontberinge­n in de natuur.

Politieman Darrell Cashin’s, die in de groep zat die haar een kilometer ver van de parkeerpla­ats waar ze ooit verdween terugvond, zegt dat Holly in al die dagen mensen moet zijn tegengekom­en in de wildernis. In het gebied zijn veel wandelaars actief.

Ook haar claim dat ze in leven bleef door het drinken van rivierwate­r kan volgens hem niet waar zijn. Volgens de politie is de Virgin rivier in het park zo vervuild dat een normaal mens daar ziek van zou worden. “Dan moet je wel een heel sterk immuunsyst­eem hebben”.

Verder zijn er bij de redders twijfels over haar verhaal dat ze was gevallen en haar hoofd had gestoten. Medici die haar onderzocht­en, hebben niks kunnen ontdekken.

Haar zus verklaarde voor een tv-zender dat Holly uit het park terugkwam met kneuzingen over haar hele lichaam. Dochter Kailey zei dat haar moeder wel vaker in de wilde natuur ging wandelen. Deze keer was Holly op een trip gegaan kort nadat ze had gehoord dat ze zou worden ontslagen als nanny.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname