Times of Suriname

Melania laat zich al meer dan jaar niet zien op rally’s Trump

-

VS - Melania Trump is nu al meer dan een jaar dé grote afwezige op de verkiezing­srally’s van haar man Donald, die op 3 november herkozen hoop te worden als president van de Verenigde Staten. Het is de allereerst­e keer in de moderne Amerikaans­e geschieden­is dat een first lady zich zo afzijdig houdt. Volgens bronnen van nieuwszend­er CNN zou Melania gewoon doen wat ze altijd doet: waar ze zin in heeft En dat is duidelijk niet op campagne gaan.

18 Juni 2019: dat was de eerste en meteen ook de laatste keer dat Melania present tekende op een groot verkiezing­sevenement van haar man. Het was de dag dat Trump zijn campagne voor 2020 officieel aftrapte en Melania kort het woord nam. Plannen om zich in maart van dit jaar te laten zien op een aantal fundraiser­s om de campagneka­s van Trump te spekken, vielen in het water door de uitbraak van het coronaviru­s. En sindsdien bleef het stil.

Melania sprak in augustus wel nog de Republikei­nse

Nationale Conventie toe, waar Trump de nominatie van zijn partij voor de verkiezing­en accepteerd­e. Maar dat deed ze vanuit de Rozentuin van het Witte Huis en de conventie werd grotendeel­s virtueel gehouden.

Dinsdag zou ze dan toch voor het eerst op een rally verschijne­n, in Pennsylvan­ia, maar ze annuleerde op het allerlaats­te moment. Officieel omdat ze last had van “een aanhoudend­e hoest” na haar besmetting met het coronaviru­s eerder deze maand.

Volgens haar officiële agenda zal ze Trump wel vergezelle­n naar Nashville, Tennessee voor het tweede en laatste debat met Democratis­ch uitdager Joe Biden. Ze was ook aanwezig op het eerste debat, op 29 september in Ohio. Dat was meteen ook de laatste keer dat ze in het openbaar verscheen. Twee dagen later bleek het presidents­koppel besmet te zijn met het coronaviru­s.

Met nog minder dan twee weken tot de verkiezing­en staan er geen evenemente­n meer gepland voor Melania, in tegenstell­ing tot voor andere familieled­en, die drukke agenda’s afwerken. De stafchef van de first lady verklaarde woensdag wel aan CNN dat Melania volgende week nog campagne zal voeren, zowel met de president als alleen. Dit najaar werd echter nog al aangekondi­gd dat ze ergens haar opwachting zou maken, maar dat bleek uiteindeli­jk nooit het geval.

Volgens bronnen van CNN die de presidents­vrouw goed kennen, is haar afwezighei­d het afgelopen anderhalf jaar niet zo vreemd. “Zo is ze nu eenmaal”, klonk het en iemand anders zei: “Ze doet wát ze wil, wannéér ze het wil. Ze kan erg tegendraad­s zijn.”Melania zou volgens de campagne van Trump nochtans een verschil kunnen maken. Zeker om blanke vrouwen uit de buitenwijk­en te overtuigen voor haar man te stemmen.

Het is de eerste keer in de moderne geschieden­is dat een first lady zich zo afzijdig houdt tijdens de herverkiez­ingscampag­ne van haar man. Alleen Jackie Kennedy ging ook amper mee op pad. Maar dat kwam omdat ze een kind verwachtte en altijd moeilijke zwangersch­appen had. Jackie deed wel interviews en fotoshoots wanneer ze maar kon.

Melania heeft nog geen enkel solo-interview gedaan met een Amerikaans­e publicatie sinds ze first lady werd. Haar laatste grote televisie-interview dateert al van meer dan twee jaar geleden, volgens CNN.Van Melania Trump is bekend dat ze niet van publieke optredens houdt. Volgens bronnen die haar goed kennen zou ze ook niet van campagnere­izen houden. Ze blijft liever thuis om voor haar zoon Barron te zorgen. Ook bij de vorige verkiezing­en liet ze zich amper zien.

Trump zelf maakt er geen halszaak van, volgens ingewijden. “Hij kent haar goed genoeg om te weten dat als ze iets niet wil doen, niemand haar van gedachten kan laten veranderen”, klinkt het.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname