Times of Suriname

FIFAbaas Infantino niet geïnteress­eerd in Europese topcompeti­tie

-

VOETBAL - FIFA-voorzitter Gianni Infantino is niet geïnteress­eerd in een Europese topcompeti­tie, een project waar een aantal topclubs aan zou werken. Eerder deze week berichtte Sky News over verregaand­e onderhande­lingen tussen ten minste twaalf clubs uit de grote Europese competitie­s die samen een ‘European Premier League’ zouden willen oprichten. Met steun van de FIFA, zo werd gemeld.

“Als FIFA-voorzitter ben ik geïnteress­eerd in het WK voor clubteams, niet in deze Super League”, zegt Infantino in een interview met de Aargauer Zeitung. “Voor mij gaat het niet om

Bayern München tegen Liverpool, maar om Bayern tegen Boca Juniors.” Het WK voor clubteams nieuwe stijl wordt met 24 teams gehouden in China in 2022. “Liverpool heeft wereldwijd 180 miljoen fans. Flamengo heeft er 40 miljoen en daarvan komen er 39 miljoen uit Brazilië. Liverpool heeft misschien 5 miljoen fans in Engeland en 175 miljoen in de rest van de wereld. Ik wil dat clubs van buiten Europa wereldwijd meer uitstralin­g krijgen. Het liefst zie ik dat er vijftig teams zijn en vijftig landen die wereldkamp­ioen kunnen worden”, aldus Infantino.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname