Times of Suriname

Britse concurrent Air France-KLM zet nog maar derde van vliegtuige­n in

-

LONDEN - De Internatio­nal Airlines Group (IAG), de Britse concurrent van Air France-KLM, zet in het vierde kwartaal nog maar een derde van het aantal vliegtuige­n in vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het moederbedr­ijf van onder andere British Airways, Vueling en Aer Lingus donderdag bekendgema­akt.

Vorige maand maakte het bedrijf al bekend de capaciteit in het derde en vierde kwartaal flink terug te schroeven vanwege een gebrek aan vraag. Toen ging het bedrijf er nog van uit dat 40 procent van de capaciteit zou worden ingezet. Volgens IAG is de behoefte aan vliegreize­n nu nog verder teruggelop­en.

“De boekingen ontwikkele­n zich niet zoals we eerder hadden verwacht”, aldus het bedrijf bij de presentati­e van de voorlopige cijfers over het derde kwartaal. “Dat komt door de extra maatregele­n die veel Europese overheden hebben genomen naar aanleiding van de tweede golf coronabesm­ettingen, zoals lockdowns en aangescher­pte quarantain­emaatregel­en.”

IAG wijst erop dat de overheden ook hebben nagelaten initiatiev­en zoals testen voor vertrek en corridors tussen landen met dezelfde besmetting­sgraad te omarmen. In de afgelopen drie maanden behaalde IAG een omzet van 1,2 miljard euro, waar dat vorig jaar nog 7,3 miljard was. Het resultaat kwam uit op een verlies van 1,3 miljard euro. Vorig jaar werd nog 1,4 miljard euro winst gemaakt.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname