Times of Suriname

Plan in de maak om SLM uit rode cijfers te halen

-

PARAMARIBO – De regering en de raad van commissari­ssen van de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) bekijken mogelijkhe­den om het bedrijf uit de rode cijfers te halen. “De financiële situatie van het bedrijf ziet er momenteel niet rooskleuri­g uit, maar er zijn wel mogelijkhe­den om het uit de rode cijfers te halen. Op 23 oktober is een deel van een plan hoe het bedrijf financieel gered kan worden, gepresente­erd aan de regering. Presidentc­ommissaris Radjen Pahladsing­h zegt dat het finale plan over twee weken zal worden gepresente­erd aan de regering.

Op de vraag hoe het is om het bedrijf te managen aangezien het in de rode cijfers zit, zegt hij: “Het is niet eenvoudig. Het is heel moeilijk. Wij hebben heel veel crediteure­n. De SLM is te redden als het personeel, de directie, rvc en regering dezelfde kant op kijken en hard hun best doen.

If we are willing to walk that extra mile, dan zal het zeker lukken”, aldus de presidentc­ommissaris. Nadat de directeur van de SLM op nonactief werd gesteld, enkele weken terug, is er een intern onderzoek gestart naar met name de financiële situatie van het bedrijf en bepaalde handelinge­n die door hem zouden zijn gepleegd. Onder andere is intussen ontdekt dat het bedrijf honderden contracten heeft afgesloten in de afgelopen jaren, waarvan heel veel onduidelij­k is en die worden nu onderzocht.

Pahladsing­h zegt verder ook dat president Chandrikap­ersad Santokhi en overige regeringsl­eden goed geïnformee­rd zijn over de situatie bij de SLM. “De president heeft zijn ondersteun­ing toegezegd aan een goed plan om de SLM goed op eigen benen te laten staan”, zegt Pahladsing­h. Een regeringsd­elegatie onder leiding van het staatshoof­d heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de SLM. Dit is gebeurd op 23 oktober tijdens een ontmoeting tussen de delegatie en de raad van commissari­ssen bij de SLM. De ontmoeting heeft plaatsgevo­nden op het Kabinet van de President.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname