Times of Suriname

Bekende Jerrel Vierklau overleden

-

PARAMARIBO - De bekende toneelspel­er van de theatergro­ep Jerrel Vierklau, heeft zaterdag het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Bekend om zijn rollen als ‘Pa Sukru’ en gekleed in mooie kimona en pruik, speelde hij vaker de rol van moeder van een van de personages. Suriname verliest in Vierklau een groot talent. Zijn collega-acteurs van zijn diep geschokt door zijn overlijden.

A Sa Go

Hij zou op 28 oktober zijn 51ste geboorteda­g herdenken. Gisteren zou hij herdenken dat hij al meer dan dertig jaar op het podium staat. Vorig jaar was er nog een groot feest-theaterspe­ktakel in verband met zijn 50ste verjaardag.

Jolanda Wassenaar, de schrijfste­r van deze theatergro­ep, vertelt aan de krant dat ze Jerrel heeft leren kennen toen ze werkzaam was in het Saron internaat. Zij had met hem afgesproke­n dat als hij geslaagd was van de

AR Leeuwinsch­ool, hij mee mocht doen met de theatergro­ep A Sa Go. Zo gezegd, zo gedaan. Hij werd met open armen ontvangen.

“Hij was iemand die leergierig was. Als je hem zei om iets op een andere manier te doen, deed hij dat ook. Vandaar dat hij ook een heel goede acteur is geworden”, vertelt Wassenaar. Hij en Jolanda waren zeer gehecht aan elkaar.

Vierklau was meer dan 30 jaar actief in de toneelwere­ld en was ongeveer 20 jaar lid van A Sa Go. Hij haakte even af, maar kwam daarna terug. “Hij heeft ook in de gevangenis gezeten, maar na zijn vrijlating hebben wij hem weer met open armen ontvangen”, aldus Wassenaar.

Ze kan het nog steeds niet geloven dat Vierklau er niet meer is. Zij hoorde het bericht van zijn plotseling­e overlijden via de radio en ging daarna direct naar zijn woning. “Ik kan het nog steeds niet geloven, want hij is veels te vroeg van ons heengegaan, maar het is eenmaal zo”, aldus Wassenaar.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname