Times of Suriname

Nog geen duidelijkh­eid wanneer NVB-bussen zullen rijden

-

PARAMARIBO - Het is nog niet duidelijk wanneer de bussen van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) de dienstverl­ening naar de gemeenscha­p zullen hervatten. Iwan Woon, ondervoorz­itter van de Organisati­e van Boot- en Bushouders in Suriname (OBS), vertelt dat de bushouders wachten op goedkeurin­g van de tarieven door de Raad van Ministers.

De tarieven zijn al voorgestel­d aan de minister van Transport, Communicat­ie en Toerisme (TCT), Albert Jubitana. De ondervoorz­itter geeft aan dat hij vrijdag nog gesproken heeft met de president-commissari­s van het NVB. De presidentc­ommissaris zei daarbij dat zij nog niets heeft vernomen van de bewindsman. Slechts het tarief van een stadsrit is bekend. Deze is vastgestel­d op SRD 2,50. De tarieven van de overige trajecten worden afgeleid van het tarief van een stadsrit. De bushouders hebben een week geleden een deel van de achterstal­lige betaling ontvangen.

Indien de bussen aangeslote­n bij het NVB de dienstverl­ening hervatten, zullen zij het verplegend personeel overdag niet meer vervoeren, omdat zij hun traject normaal moeten rijden. Slechts zij die in de avond moeten werken, zullen vervoerd worden. Enkele bus- en boothouder­s hopen dat zij deze week nog kunnen beginnen met rijden of varen.

Een bushouder vertelt dat hij schulden heeft om af te lossen.

De transports­ector werd op 21 maart stilgelegd om de uitbraak van COVID19 tegen te gaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname