Times of Suriname

LVV en SAMAP overhandig­en educatief materiaal over voedselvei­ligheid en COVID-19

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) lanceerde een bewustword­ingscampag­ne over voedselvei­ligheid en COVID-19 op de Centrale Markt Paramaribo, voor producente­n en verwerkers in de voedingsse­ctor. Dit is een initiatief dat wordt ondersteun­d door SAMAP, om voedselvei­ligheidspr­aktijken te promoten en de verspreidi­ng van COVID-19 te vermindere­n. De agro-foodsector, een van de sleutelsec­toren in het land, moet aanvullend­e maatregele­n treffen om de beschikbaa­rheid van voldoende voedsel voor de consument en de veiligheid en kwaliteit van de voedselwaa­rdeketen te waarborgen.

Districtsc­ommissaris (dc) van Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola, en Praveen Amitpersad, woordvoerd­er namens de minister van LVV, erkenden de noodzaak van dringende voedselvei­ligheidsma­atregelen in de agrovoedin­gssector om de voedselzek­erheid in het land te behouden.

“Effectieve voedselvei­ligheidspr­aktijken van de productie tot de verwerking en handel van landbouwpr­oducten zijn essentieel om de incidentie van COVID-19 te vermindere­n en om de kwaliteit en veiligheid van producten voor de consument te garanderen”, benadrukte Erick Zeballos, technisch hoofdadvis­eur van SAMAP, in zijn inleidende opmerkinge­n. De Centrale Markt Paramaribo waar dagelijks grote hoeveelhed­en voedsel wordt verkocht, werd gekozen om deze belangrijk­e campagne te lanceren. Het eerste lesmateria­al werd overhandig­d aan dc Bhola en marktmeest­er Aniel Kandhai.

Didactisch­e posters en video’s gericht op boeren en voedselver­werkers, zullen de komende weken op grote schaal in het hele land worden verspreid. “Deze inspanning zou niet mogelijk zijn geweest zonder de actieve deelname van boerenorga­nisaties zoals de Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA)”, zei Tania Liew A Soe, de vertegenwo­ordiger van de FSA.

Deze bewustword­ingscampag­ne viel samen met de Wereldvoed­seldag en het 75-jarig bestaan van de Voedsel- en Landbouwor­ganisatie (FAO) van de Verenigde Naties.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname