Times of Suriname

“Te triest voor woorden”

-

BREDA - Bij de coronatest­straat in Breda zijn meerdere vernieling­en aangericht. Zo zijn er borden vernield en beklad. Ook medewerker­s moesten het ontgelden.

Dat laat burgemeest­er Paul Depla weten op Twitter. “Agressie tegen mensen die zich inzetten voor onze gezondheid. Helaas ook in Breda. Teststraat GGD beklad en borden vernield. En mensen uitgeschol­den en geintimide­erd door mensen die corona een sprookje vinden. Te triest voor woorden. Toon respect voor onze mensen in zorg/GGD”, aldus Depla.

De GGD West-Brabant laat weten dat de politie is ingeschake­ld. „Helaas is onze teststraat in Breda doel van vernieling­en. Daarnaast zorgt een aantal mensen voor overlast. Onze excuses voor eventuele vertraging of ongemak.”

Door heel het land zijn zorgmedewe­rkers regelmatig doelwit van ’corona-agressie’. Ze worden bespuugd, geschopt, gekleineer­d en krijgen alle denkbare ziektes naar hun hoofd geslingerd. Het Haagse ziekenhuis HMC huurt om die reden sinds begin oktober extra beveiliger­s in.

Ook verpleegku­ndige Arjan van den Broek (40) werkzaam in het Amphia Ziekenhuis in Breda, ziet bij bezoekers steeds minder tolerantie voor coronamaat­regelen, vertelde hij eerder in De Telegraaf. „Het is vooral schelden, middelving­ers, soms bedreiging­en. Er is ook weleens een tik tegen het raam van de balie. Puur uit frustratie.”

Minister Hugo de Jonge van Volksgezon­dheid veroordeel­t op Twitter het geweld. “Agressie, intimidati­e, vernieling­en. Zó schandalig, zó in- en intriest. Niemand mag z’n frustratie­s botvieren op onze mensen in de frontlinie van de coronacris­is. Al maanden mogen we op hen rekenen, ze doen hun mooie werk voor ons. Respect en dankbaarhe­id, dat verdienen ze. Ook VVD-fractievoo­rzitter Klaas Dijkhoff, die in de Brabantse stad woont, reageertve­rontwaardi­gd. “Koekwauzen”, twittert hij. „Het virus is de vijand, niet de mensen in de zorg. Die staan nondeju elke dag buiten om te zorgen dat jij weet of je besmet bent.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname