Times of Suriname

Politie bekogeld met stoelen bij beëindigen illegaal feest

-

ALBLASSERD­AM - Bij het opbreken van een illegaal feest op een boot bij jachtenbou­wer Oceanco in Alblasserd­am, zijn agenten vrijdag net voor middernach­t bekogeld met stoelen en glazen.

Agenten kwamen het feestje op het spoor toen zij tijdens een surveillan­ce feestverli­chting zagen branden aan boord van een boot. Toen zij poolshoogt­e namen, zagen zij dat er een feest gaande was waar luide muziek werd afgespeeld. Op het schip waren vijftien mensen aanwezig, die de coronamaat­regelen aan hun laars lapten. De politie besloot daarop een einde aan het feest te maken, maar de aanwezigen dachten daar ander over. Er ontstond een discussie met de bezoekers waarop men begon te duwen en te trekken. In het tumult werd een politieshi­rt van een agent kapot getrokken.

De politiemen­sen vroegen om versterkin­g. Toen die ter plaatse was en werd besloten het feest te beëindigen, gingen de feestgange­rs vol in verzet. Er werd met glazen en stoelen gegooid naar de politie. Ook vond er een massale vechtparti­j plaats. Uiteindeli­jk wist de politie vijf personen aan te houden. Het gaat om vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 23 tot 34 jaar uit Alblasserd­am. Om de boel onder controle te krijgen werd onder meer een wapenstok, een politiehon­d en een stroomstoo­twapen ingezet. De politie neemt de zaak hoog op.

“Agenten stappen naar voren om de samenlevin­g te beschermen en uitvoering te geven aan maatregele­n met betrekking tot de coronapand­emie. Dan past het gedrag van de aanwezigen op het schip op geen enkele wijze hierin. Schandalig wat daar plaatsvond. Twee agenten raakten in het tumult lichtgewon­d”, aldus de politie in een verklaring. Meerdere aanhouding­en worden niet uitgeslote­n.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname