Times of Suriname

Lichamen van zeven verstekeli­ngen aangetroff­en in container na reis van drie maanden

-

PARAGUAY - Zeven lichamen in verregaand­e staat van ontbinding zijn vrijdag aangetroff­en tussen een lading kunstmest die drie maanden geleden vanuit Servië naar Paraguay werd verstuurd. Dat deelden de Paraguayaa­nse autoriteit­en mee.

De container verliet Servië op 21 juli en arriveerde eerder deze week via Argentinië in een binnenhave­n van de Paraguayaa­nse hoofdstad Asunción, zegt openbaar aanklager Marcelo Saldivar.

De lichamen werden ontdekt toen medewerker­s van de firma die de kunstmest had besteld, de container openden.

Volgens Saldivar zijn de slachtoffe­rs vermoedeli­jk verstekeli­ngen. Het gaat om zeven volwassene­n. Twee van hen droegen identiteit­sdocumente­n bij zich waarop stond dat ze Marokkaans waren. Daarnaast werd ook een betaalbewi­jsje van een Servisch taxibedrij­f aangetroff­en, wat doet vermoeden dat ze zich in Servië in de container verstopten.

“We vermoeden dat ze daar toekwamen vanuit hun land van oorsprong en van plan waren om naar een meer nabijgeleg­en bestemming te reizen, maar ze hebben de afstand verkeerd berekend en hebben de trip niet overleefd”, aldus Saldivar. “De bevoorradi­ng die ze bij zich hadden koekjes, flessen water en voedsel in blikjes - was genoeg voor 72 uur.”

De politie vond ook zakken met kleren en een verluchtin­gsopening in het deel van de container waar de lichamen werden aangetroff­en. “Alle lichamen zijn vergaan. Ze zijn enkel haar en beenderen”, voegde hij er nog aan toe.

De route van de lading zal onderzocht worden, bevestigde Saldivar, samen met de gsm-toestellen die bij de lichamen gevonden werden. De autoriteit­en in Marokko en Servië zullen op de hoogte gebracht worden om de identiteit van de slachtoffe­rs te achterhale­n.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname