Times of Suriname

Avondklok in Napels leidt tot straatprot­esten

-

ITALIЁ Honderden demonstran­ten in Napels hebben met de oproerpoli­tie gekampt bij protesten tegen coronaviru­sbeperking­en in de Zuid-Italiaanse stad.

Op sociale media werden oproepen gedaan om te protestere­n tegen de avondklok die dit weekend van kracht werd in de regio Campanië om een tweede golf van coronabesm­ettingen tegen te gaan. Een overwegend jong publiek marcheerde zingend door de straten van de regionale hoofdstad terwijl het uitgaansve­rbod om 23.00 uur inging.

Sommigen gooiden rookbommen en andere projectiel­en naar de politie en staken afvalbakke­n in brand. Eén van de demonstran­ten droeg een geïmprovis­eerd protestbor­d met de tekst: “Als je sluit, betaal je.”

De regionale president Vincenzo de Luca had opgeroepen tot nog strengere maatregele­n om het virus in Campanië in te dammen, waar de afgelopen dag 2300 coronabesm­ettingen werden geregistre­erd.

“We staan op de rand van een tragedie, we hebben een nationale lockdown nodig”, zei hij.

Premier Giuseppe Conte heeft tot dusver vermeden opnieuw een complete lockdown op te leggen. Die zorgde er eerder dit jaar voor dat het hele land twee maanden in quarantain­e werd gehouden. Het veroorzaak­te de ergste naoorlogse recessie van het land.

Italië was het eerste Europese land dat zwaar door het virus werd getroffen. Volgens cijfers van het ministerie van Volksgezon­dheid heeft het nu bijna 500.000 gevallen en 37.000 doden geregistre­erd.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname