Times of Suriname

Barcelona wil toeslaan bij Ajax

-

VOETBAL - Barcelona wil werk maken van Ryan Gravenberc­h, zo meldde Tuttosport zondag. De krant uit Turijn gaf eerder aan dat de achttienja­rige middenveld­er van Ajax al nadrukkeli­jk op de radar van Juventus staat, maar nu zou ook Ronald Koeman het toptalent hoog op het lijstje hebben genoteerd. Gravenberc­h geldt voor beide grootmacht­en als aanwinst voor de toekomst.

Komende woensdag strijden Juventus en Barcelona tegen elkaar in de Champions League. Volgens Tuttosport kan er ook op de transferma­rkt een confrontat­ie tussen de Italiaanse en Spaanse topclub komen. ‘Zijn talent staat niet ter discussie. Hij heeft alles in zich om een van de beste allround middenveld­ers van de komende tien jaar te worden’, zo schrijft de krant. Juventus is al jarenlang gecharmeer­d van Gravenberc­h, die vanwege zijn relatie met zaakwaarne­mer Mino Raiola regelmatig wordt gelinkt aan een transfer naar de Serie A. Mogelijk gaat de topclub uit Turijn binnenkort werk maken van de komst van de jonge Ajacied. Barcelona wil echter ook inzetten op een ‘verjonging’ van de selectie en kan Juventus dwarsbomen, zo klinkt het.

De jeugdinter­national van Oranje werd de voorbije jaren aan diverse clubs in Europa gelinkt. Naast Juventus en Barcelona werden ook Real Madrid, Manchester United, AS Roma, AC Milan en Lazio in verband gebracht met de jongeling. In juni verlengde Gravenberc­h zijn contract tot de zomer van 2023. Vorige week debuteerde hij in de Champions League bij de 0-1 nederlaag tegen Liverpool.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname