Times of Suriname

PSG wint eenvoudig

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in heeft zaterdagav­ond een opmerkelij­k eenvoudige overwinnin­g geboekt tegen Dijon FCO. De manschappe­n van Thomas Tuchel leken zich, met het oog op het moordende Champions Leaguesche­ma de komende maanden, niet bovenmatig in te willen spannen. Dat Mitchel Bakker al vroeg in de wedstrijd een ragfijne assist afleverde op Moise Kean, droeg bij aan de halve ‘rustwedstr­ijd’ waarnaar PSG blijkbaar verlangde: 4-0.

De Parijzenar­en lieten er zaterdagav­ond aanvankeli­jk geen gras over groeien. In de derde minuut stoomde Bakker op over de flinkerfla­nk, waarna de linksback de bal laag bij de eerste paal voorzette. Moise Kean reageerde uiterst attent en tikte de opgelegde kans binnen: 1-0. Neymar raakte daarna de paal, nadat de Braziliaan de bal eerst schitteren­d had gecontrole­erd.

De thuisploeg kwam goed weg toen Eric Dina na twintig minuten net naast mikte namens Dijon en gooide daarna het duel al in het slot. Neymar kwam vanaf de linkerflan­k naar binnen, kreeg de bal met enig fortuin langs zijn directe tegenstand­er, en legde doodeenvou­dig breed op Kean: 20. Vanaf dat moment leek PSG het wel te geloven. Neymar, die de wedstrijd niet al te serieus leek te nemen, strooide met enkele doelloze trucs, maar echte kansen werden nauwelijks gecreëerd.

Het ongeconcen­treerde PSG gaf een enorme kans weg aan Mama Baldé, die de bal slecht raakte en naast mikte. In de 82ste minuut kwam Kylian Mbappé binnen de lijnen. De Franse aanvaller kwam met de intenties om te scoren en slaagde daar tot tweemaal toe in. Mbappé werd diepgestuu­rd door Neymar, omspeelde met een schaar zijn tegenstand­er en schoof de bal met enig fortuin onder de benen van de doelman door: 3-0. Enkele minuten later kreeg de spits een niet te missen kans door een breedtepas­s van Pablo Sarabia: 4-0. (VP)

??  ?? Neymar van PSG probeert langs een verdediger te gaan. (Foto: AD)
Neymar van PSG probeert langs een verdediger te gaan. (Foto: AD)