Times of Suriname

Liverpool boekt nipte zege

-

VOETBAL - Liverpool won midweeks van Ajax en heeft nu ook binnen de eigen landsgrenz­en weer een zege geboekt, na de League Cupuitscha­keling tegen Arsenal, de 7-2 tegen Aston Villa en de 2-2 tegen Everton. The Reds hadden het in eigen huis niet makkelijk met Sheffield United, maar stuurden The Blades wel met nul punten terug naar huis.

Na amper een kwartiertj­e moest Liverpool al zijn eerste tegenvalle­r slikken: Fabinho – opnieuw de vervanger van de zwaar geblesseer­de Virgil van Dijk – tikte op de rand van de zestien Oli McBurnie aan en de bal ging op aanraden van de VAR op de stip. Sander Berge zette de gasten vervolgens op voorsprong: 0-1.

Liverpool moest het antwoord lang schuldig blijven, maar kon uiteindeli­jk op zijn aanvallers rekenen: Mohamed Salah dwong Aaron Ramsdale vlak voor rust tot een redding, Roberto Firmino tekende in de rebound voor de 1-1. De thuisploeg wilde doordrukke­n en rook via Salah een aantal keren aan de 2-1: de Egyptenaar scoorde zelfs na een uur spelen, maar de VAR had buitenspel geconstate­erd. Niet lang na die afgekeurde goal van Salah kwam Liverpool alsnog op voorsprong: Sadio Mané week uit naar links en gaf voor, Diogo Jota maakte al koppend de 2-1.

De buit was echter nog niet binnen voor Liverpool: Salah leek de wedstrijd te beslissen, maar raakte de paal en liet Sheffield in leven. The Blades konden echter niet meer tot een slotoffens­ief komen: Liverpool komt naast stadgenoot Everton aan kop, maar The Toffees hebben nog een wedstrijd tegoed.

(VP)

 ??  ?? Georginio Wijnaldum (r) van Liverpool probeert de bal te veroveren. (Foto: Goal)
Georginio Wijnaldum (r) van Liverpool probeert de bal te veroveren. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname