Times of Suriname

Volkov wil ‘Bigi Boi’ als volgende opponent

-

MMA – Alexander Volkov wist zaterdagav­ond tijdens UFC 254 in de zwaargewic­htdivisie van de UFC van Walt Harris te winnen door middel van een TKO in de tweede ronde. Na het gevecht gaf hij aan dat zijn focus nu ligt op het behalen van een titelgevec­ht, daarom wil hij in zijn volgende partij staan tegenover een tegenstand­er, die hem kan helpen in aanmerking te komen voor een titelgevec­ht. Hij noemde de namen van Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k, Alistair Overeem en Junior Dos Santos.

Volkov is dit jaar twee keer in actie gekomen in de zwaargewic­htdivisie van de UFC. In zijn eerste partij van dit jaar verloor hij van Curtis Blaydes, maar zaterdag maakte hij in zijn tweede partij van dit jaar geen fouten. Hij staat momenteel op de zevende plek op de UFC-rankings. Bigi Boi, Overeem en Dos Santos staan boven hem op deze rankings. Bigi Boi staat derde, Overeem staat vijfde en Dos Santos staat zesde.

Rozenstrui­k, de Surinaamse UFC-vechter, heeft nog niet gereageerd op deze statement van Volkov. Ook Overeem en Dos Santos hebben van zich nog niet laten horen. Rozenstrui­k kwam voor het laatst op 15 augustus in actie tijdens het evenement UFC 252. Toen werd van Dos Santos gewonnen en na dit gevecht gaf Rozenstrui­k aan dat hij niemand zal uitdagen. Hij zal wachten op de organisati­e voor een opponent. Intussen heeft Overeem, die in december 2019 verslagen werd door Rozenstrui­k, al een aantal keren hem uitgedaagd, maar Bigi Boi is niet geïnteress­eerd in een rematch met de Nederlande­r. De Surinamer wil tegenover een opponent staan, die hem kan leiden tot een titelgevec­ht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname