Times of Suriname

Real Madrid recht de rug met zege in Clasico

- Lionel Messi wordt getackeld door Rapahel Varane. (Foto: Goal)

VOETBAL - Real Madrid heeft zijn pijnlijke nederlaag in de Champions League in de vergetelhe­id gevoetbald. En hoe?! Het mocht in Camp Nou vieren na een 1-3-zege. Barcelona acteerde vooral na de rust heel flauw. Het kon nu al drie keer op rij niet meer winnen in de Clasico.

De bezoekers begonnen met de rug tegen de muur aan de Clasico na een flauwe prestatie in de Champions League en het verlies van vorige week tegen Cadiz.

Toch kwam Real snel op voorsprong. Valverde profiteerd­e van een dekkingsfo­ut achterin om de 0-1 netjes voorbij Neto, nog altijd de vervanger van de geblesseer­de Ter Stegen, te mikken.

Het antwoord van Barcelona liet niet lang op zich wachten. Messi stuurde Alba diep en die vond Fati voor doel: 1-1. De 17-jarige Fati is meteen ook de jongste doelpunten­maker ooit in een Clasico. In de heel aantrekkel­ijke eerste helft vielen nadien geen doelpunten meer. Eerst mikte Messi op Courtois na een knappe individuel­e actie, ook Benzema raakte niet voorbij Neto centraal voor doel na goed voorbereid­end werk van Kroos.

Na de thee bleef Real op niveau, Barça zakte helemaal in mekaar, vooral in de verdedigin­g. Fati en Coutinho kwamen eerst nog dreigen, maar daar bleef het bij voor de thuisploeg.

Lenglet trok op het uur Ramos tegen de grond. Scheidsrec­hter Martinez twijfelde, ging zelf naar de beelden kijken en wees uiteindeli­jk toch naar de stip. Aanvoerder Ramos eiste zelf de bal op en mikte de 1-2 droog voorbij Neto in doel. Voor de ondertusse­n 34-jarige Ramos is het zijn 23e opeenvolge­nde omgezette strafschop.

Na de 1-2 hield Real gemakkelij­k stand. Koeman bracht Griezmann en Dembélé nog, maar een echt slotoffens­ief kwam er niet meer. Integendee­l. Na alweer flauw verdedigen maakte Modric er nog 1-3 van.

Voor Real Madrid is het nog maar de 5e Clasico-zege in Camp Nou in de 21e eeuw. Het won nu 97 keer van Barça, dat blijft steken op 96 zeges. In het klassement is het verschil tussen de twee teams nu zes punten in het voordeel van De Koninklijk­e.

(AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname