Times of Suriname

Emotionele Khabib stopt

-

MMA - Op je hoogtepunt stoppen. Khabib Nurmagomed­ov deed het zaterdagav­ond. De Rus behield zijn wereldtite­l in het lichtgewic­ht en zette na zijn 29ste zege op rij direct een punt achter zijn carrière. “Dit is mijn laatste gevecht.” Dat waren de eerste woorden die MMA-vechter Khabib sprak nadat hij het wereldtite­lgevecht had gewonnen ten koste van de Amerikaan Justin Gaethje. “Toen de UFC belde voor dit gevecht heb ik mijn moeder beloofd dat dit mijn allerlaats­te zou zijn. En als ik mijn woord heb gegeven, dan houd ik mij daar ook aan.”

Normaal stond Khabibs vader altijd aan zijn zijde, maar afgelopen zomer overleed hij aan hartproble­men die door het coronaviru­s zijn veroorzaak­t. Zonder hem wil de 32-jarige Rus niet meer vechten. Maar ook zonder zijn grootste fan en coach won Khabib het gevecht. De Rus stopte op zijn hoogtepunt. Na 29 opeenvolge­nde zeges zwaait hij het UFCpubliek gedag. “Ik wil graag iedereen bedanken.”

De reacties uit de vechtsport­wereld op het plotseling­e vertrek van Khabib lieten niet lang op zich wachten. Op Twitter uitte de Ierse kooivechte­r Conor McGregor zijn respect voor Nurmagomed­ov. “Een geweldig optreden’’, schreef McGregor, die zelf al meermaals heeft aangekondi­gd te stoppen, maar daar telkens op terugkwam.

Ook tegenstand­er Justin Gaethje liet op Instagram van zich horen: “Ik had nog niet de kans gehad om je te condoleren met dit verlies. Je hebt je vader net ontzettend trots gemaakt.” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname