Times of Suriname

Atlético doet goede zaken

-

VOETBAL - Atlético Madrid heeft zaterdagav­ond gewonnen van Real Betis. De ploeg van Diego Simeone had genoeg aan doelpunten van Marcos Llorente en Luis Suárez om een 20 overwinnin­g te boeken. Voor Suárez, die tot aan de negentigst­e minuut moest wachten op zijn goal, betekende dat alweer zijn vierde treffer in vijf competitie­duels voor Atlético, waarmee hij medetopsco­rer is van LaLiga.

Het duel in het Wanda Metropolit­ano stond niet bol van kansen. Atlético had in de openingsfa­se geluk dat een kopbal van William Carvalho prachtig gekeerd kon worden door doelman Jan Oblak. Suárez brak verderop in de eerste helft door de verdedigin­g van Betis, maar mikte een eind naast het doel. Zo gingen beide ploegen doelpuntlo­os rusten.

Na de pauze sloeg Atlético Madrid direct toe. Marcos Llorente stoomde op over de linkerflan­k en haalde de achterlijn in de zestien van Betis. Doelman Claudio Bravo gokte erop dat de middenveld­er een voorzet zou geven, maar in plaats daarvan legde Llorente de bal verrassend ineens in het doel: 1-0. Atlético had het duel duel in het slot kunnen gooien, ware het niet dat Hector Herrera de paal raakte.

Betis wist de wedstrijd niet met elf spelers te voltooien. Martin Montoya trok aan de noodrem door de doorgebrok­en Yannick Carrasco onderuit te glijden en kreeg rood. In de negentigst­e minuut slaagde Suárez er eindelijk in zijn gewenste doelpunt te maken. De Uruguayaan zette de aanval zelf op, bediende de meegelopen Renan Loni aan de linkerkant en kreeg de bal ook weer terug van de linksback: 2-0. (VP)

??  ?? Khabib Nurmagomed­ov heeft Justin Gaethje in een greep. (Foto: AD)
Khabib Nurmagomed­ov heeft Justin Gaethje in een greep. (Foto: AD)